| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Náš „očkovací“ příběh

Téda, tady je živo a já si toho všimla až teď...

Nejprve bych chtěla všem říct, že od určité doby do očkování dost "šťourám", a přestože nejsem lékařka, myslím, že jsem slušně informovaná.

Nejdříve k té povinnosti očkovat - ve většině zemí sice neexistuje povinnost očkovat, ale jsou jiné donucovací prostředky - třeba Vám nevezmou dítě do jeslí, školky, starší do školy a na tábor... Nedávno jsem slyšela, že třeba v Holandsku není povinnost očkovat, ale dosahují vyšší proočkovanosti než je tomu v ČR. Navíc mají pneumokoka a meningokoka.
Chápu ale ty, kteří mají výhrady proti očkování proti TBC. Nedávno to sice bylo krásně vysvětleno na blogu Lidovek, ale i tak mám stále pochybnosti a příště bych to dětem už nenechala píchnout v porodnici, ale až v těch 6 týdnech...

Trivivac, po které měl syn pisatelky reakci, bohužel tyto reakce způsobuje docela často. Nechápu, proč jste si nepřiplatila za Priorix, který je údajně šetrnější. Je to jedna z mála zbývajících živých vakcín, ty jsou vždy rizikovější než ty neživé. Chápu, že ho někdo chce dát později. Myslím, že je to důležité očkování, ale ty nemoci obvykle dělají velké problémy až v pozdějším věku. I když asi taky jak kdy, protože prý nedávno byla epidemie spalniček v Rakousku...

Každopádně mi přijde nezodpovědné kvůli reakci na vakcínu odmítat celkově povinnost očkovat. O přínosu očkování není pochyb, na reakce by Vás měl připravit lékař, přesně jak tu už někdo psal. Jakmile by se povinnost naočkovat zrušila, mělo by to katastrofální důsledky, protože je v ČR nízká informovanost o důsledcích (pediatři na tom taky mají svůj podíl...). Stačí se podívat na údaje o zhoršení dětského chrupu po zrušení povinných školních prohlídek. Někdo řekne, že pár kazů navíc nikoho nezabije, jenže kazy u prvních zubů mají vliv na kvalitu druhých zubů, mluvení, paradentózu a tuším i nějaká další onemocnění... A v případě očkování se bavíme o chorobách, které běžně dokáží usmrtit, nebo mají trvalé následky. A v populaci vždy bude určité % těch, kteří být očkovaní ze zdravotních důvodů nesmí. Pokud k tomu navíc připočtete ty, kteří neočkují, aby nezatěžovali tělo malého děťátka (... mimochodem, pěkná blbost, stačí jedny ATB a zatíží dítě daleko víc!), může se jakákoliv nákaza začít rychle šířit. A je velmi naivní se domnívat, že se tak nestane díky lepším hygienickým podmínkám. Vážně musí taková situace nastat, aby lidi přišli k rozumu?????!!!!!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.