Tento argument, Lízo beru. Když nejsou peníze, těžko někoho léčit. Jen mi jaksi nikdo nevysvětlil, proč platí ten, kdo nevydělává, proč se do limitu 5000 nezapočítává většina toho, co musím platit (doplatky za léky, pobyty v nemocnici,.....). Jak je to třeba s brýlemi, to je na samostatnou diskusi. I když letos nás nákup teprve čeká, tak se netěším, jaká to zas bude pálka.
Já zaplatím poplatek, i můj manžel, oba chodíme do práce, tak proč ne. Už mi ale vadí, že taky musím platit za děti. Argument, že jsem si je neměla pořizovat neberu, v době narození (početí) současných dětí tato nesolidární a nemorální pravidla neexistovala.
I kdybych tohle všechno zkousla, tak promiň, ale nezkousnu doslova arogantní postoje vládních představitelů. Langer - Tak holt si občan odřekne pivo a bude moci k lékaři. Představ si, vysvětlovala jsem synovi (10let), že si má odříct pivo - nerozuměl! Julínek - když si mohou rodiče kupovat cigarety, mohou mít na poplatky pro děti (mám začít kouřit, abych si odřekla cigarety za 30 kč?). Cikrt: Doma by ty miminka měly taky spotřebu, tak ať si rodiče platí, provoz inkubátoru je drahý. Zjevně nemá děti, protože jinak by věděl, že novorozenci mají (většinou zdarma mléko od maminky, pleny si do porodnice musí rodiče přinést vlastní a navíc maminka v porodnici je poněkud bez příjmu, že?). Taky máme platit za pobyt v nemocnici, když 3 dny nemocenské jsou neplacené? Vím, že toto bude zrušeno. Chápu, že pro členy vlády jde o zanedbatelné částky, ale pro mě ne a dlouhodobý pobyt na nemocenské může být existenčně náročný i bez poplatků v nemocnici, natož s nimi. Argument, že doma bychom taky jedli neberu, když nevydělávám (nemocenská nebo OČR). Toto je ukázka mocenské arogance a toho, že politici vůbec nevědí, jaký je reálný život. Doufám, že voliči ODS se z toho poučí.
P.S. Zajímalo by mě, jestli jinde ve světě eyxistuje civilizovaná země, kde ten, kdo platí pojištění tak musí platit poplatky u lékaře za děti. Nepočítám to, že někde se zaplatí poplatek a pojišťovna ho pak většinu vrátí, jak tu někdo psal.
Předchozí