Melie, tohle všechno já chápu a do jisté míry i souhlasím.
Se skutečnými banalitami k dr. nechodím, protože by mě to zbytečně stálo čas a energii a obojího nemám nazbyt. Jen jsem chtěla říct, že i to, co můžeme považovat za banalitu, se skutečnosti může být začátek něčeho velmi vážného. A že díky poplatkům může někdo spíš něco podcenit - zvlášť, má-li více dětí (a že to pak fakt finančně naskakuje).
Co se týče ozdravovny - mně je jasné, že to je v zásadě dobrá cena, taky jsem psala, že si nestěžuju a s dětmi jsem tam jela, nejsem jedna z těch rodičů, kteří pobyt odhlásili. Jen říkám fakta - že těmto ozdravovnám v důsledku nového systému hrozí zánik. Ta konkrétní ozdravovna má o 40% míň příjmů. Připadá ti to snad jako dobrý důledek a vývoj? Mně teda ne.
Jinak co se týče nezodpovědných rodičů, ti budou samozřejmě vždy. Ale sám pobyt v ozdravovně je skutečně pro rekonvalescenci a prevenci velmi přínosný a v minulosti tam bylo řada dětí těch "nezodpovědných"... kteří je tam teď nepošlou. Nestojím na straně těch rodičů (kterým se nechce zaplatit 60,- Kč za den), ale těch dětí, které o sobě ještě nemohou rozhodovat.
Předchozí