Margotko, teď koukám na
informační plakát FN Brno a v něm je napsané, že při indikovaném pobytu
náklady na lůžko a stravu platí nemocnice s přispěním zdravotní pojišťovny, rodič hradí regulační poplatek. Oproti tomu samoplátci platí 310 (resp. 200) Kč za lůžko (příp. mohou být u dítěte i přes noc zdarma na židli) + si mohou zaplatit 100,50 Kč za stravu.
Čili i dle letáčku je v tvém případě někde chyba. Buď jsi tam byla na pojišťovnu, a v takovém případě platíš pouze regulační poplatek, protože lůžko a stravu ti hradí pojišťovna. Nebo tam nejsi na pojišťovnu, pak si případné lůžko a stravu hradíš sama, ovšem zas za sebe neplatíš regulační poplatek (protože ten se platí jenom za to, co pojišťovna proplácí).
Ptala jsem se na pojišťovně jak je to s těmi poplatky a oni mi řekli, že to sice proplácejí, ale jenom 100,-Kč na den a nemocnici se to může zdát málo a proto někdy vybírají tyto doplatky.Pojišťovna s tím ale prý nic neudělá a nemůže jim to ani zakázat, bohužel tak to je.Hmmm, nejsem právník, ale tahle informace se mi moc nezdá. Pokud je něco hrazeného pojišťovnou, tak přeci lékař nemůže říct - pojišťovna mi platí málo, musíte za plně hrazený výkon doplatit ještě tolik a tolik, abych byl spokojený. To by si příště mohli vymyslet, že ano, operaci slepáku vám pojišťovna hradí, nicméně pokud si zvlášť nedokoupíte narkozu, tak budeme řezat bez umrtvení, to víte, pojišťovna platí málo... ;o)