A proč by tu holčičku takovou mít nemohla(pro mě to byla spíš přítěž a nevěděla jsem co s ním mám dělat).....mě se syn (9,5let)otáčel z břicha na záda už v porodnici při odchodu, když ho sestřičky strojili do mnou donesených věcí domů...(upozorňuju k jejich zděšení
)- a měli řeši typu to bude atlet(mimochodem větší střevo na TV by člověk pohledal
)
opačně otáčet to zvládnul do 2měsíců..v 4lezl.. v 6 se stavěl a velmi záhy začal chodit kolem nábytku a později sám.A nezapomenu na to, když začal kolem 9-10měsíce vyskakovat z postýlky....návštěvy nevěřili vlastním očím....(člověk ho dal do postýlky a než došel do obyváku dítě bylo z ložnice za ním.......on se vyhoupl na to horní bříškem přehodil nohu pak se stočil a přehodil druhou a hupnul dolů(takže pod postýlkou měkké dopadiště z dek a polštářů bylo nezbytné).....takže jsem rušila i postýlku velmi brzy,aby si neublížil....(v první třídě ho úča nemohla dostat do 2metrů nad zem)
Dr mi neustále nadávala co ho to učím...
Nic jsem ho neučila...byl prostě takhle rychlej..v kočáru mi nechtěl od 15měsíců být vůbec..takže coural taky pěšky...gofky jsem vozila prázdný do města a z města 1,5km tam a zpět....
Mladší(7let) byl pravý opak...lezl od 8měsíců, a chodit začal cca 15měsíců...celkově klidnější dítě, které je nyní na sporty naopak šikovnější.
TAkže být všemy se závěry počkám na pozdější dobu jak je dítko šikovné a není..každé je jiné a šikovné na něco jiného....a je potřeba se aspoň trošku přizpůsobit dítku a čekat co nachystá na další roky.....nedávno jsem bez Luka potkala sestřičku z porodnice a ptala se co malej atlet co dělá za sposrt.....tak jsem jí oznámila, že teda se splatli neb dítě je rádo, že se všechno nějak naučí....a nějaký sport nehrozí....