Pěkně napsáno, ale autor se ve svém textu nedotkl jednoho nezanedbatelného faktu - v dnešní době je mnohem víc neúplných rodin než před pár desítkami let. Dříve se prostě lidé nerozváděli. A i když jim třeba manželství neklapalo na 100 %, prostě to spolu zvládali - a pak měli samozřejmě lepši materiální podmínky pro povití dalších dítek. Jako rozvedená mamina si sice mohu pořídit ještě dvě děti, aby jim bylo ve třech fajn, ale bude to ode mne krajní nezodpovědnost, když zároveň nebudu mít vedle spolehlivého partnera a otce. Takže zatím bude moje dcera jedináček a budu jí dopřávat moře a hory, když to půjde. Proč taky ne.
A ještě jedna poznámka: před 30 lety stát podporoval rodiny s dětmi nesrovnatelně masivněji než dnes. Vyrůstala jsem jen s matkou a vzpomínám si na to, jakou měla výplatu a kolik stály boty, oblečení pro děti. I když jsme nebyli vůbec movití, mohla si moje matka dovolit být se mnou doma až do mých 4 let věku. Úplně v pohodě. Dnes to prostě není možné, já sama nevím co je mateřská, vlastně jsem nepřestala vůbec pracovat ani před porodem ani po porodu. A podpora rodin s dětmi ze strany státu je výsměch. Ale to už je jiná kapitola, chtěla jsem jen doplnit k článku další argument, proč jej jedno dítě..
Hezký den všem, Kačka
Předchozí