1. nejde vše převádět na peníze, i když - ušetří také rodiče. Ono postarat se o postiženého potomka je velmi finančně náročné, navíc často nemohou ani do práce.
2.vyloženě mi vadí, když při velmi silném ! poškození dítěte (poškozený mozek reaguje jen na bolest, dítě přežilo cca 1 měsíc, navíc neustále týráno všelijakými vyšetřeními) je toto po porodu "za každou cenu" oživováno..
3. Příroda zařídila k přežití eliminaci nezdravých jedinců. (jsem chovatelka několika druhů zvířátek a vidím toto dnes a denně - není to příjemný pohled, ale co nadělám..) Matka se tak nestará o jednoho postiženého, ale porodí třeba další 3 zdravé děti, o které je schopna se postarat. I u přírodních kmenů lidí se vyskytuje stav, kdy při období hladu jsou zabity děti, neboť děti bez dospělých nepřežijí, kdežto dospělí mohou mít další a další potomky. A také postižení potomci často nemohou mít své potomstvo, nebo jen geneticky postižené.
4. i nemoci eliminují stav méně imunitně odolných lidí na světě, což "ozdravuje" populaci.
5. nejsem fašista a tento stav zajistila sama příroda, bez rozdílu ras a náboženství.
Samozřejmě nejsem pro, aby postižené potomstvo bylo zlikvidováno, jako se tak děje u zvířat, ale pokud je to medicínsky možné, jsem pro předčasné ukončení těhotenství. Vždyť často jsou ukončována i z daleko "méně závažnějších" důvodů..
Předchozí