| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Manželství nebo nesezdané soužití?

Zinko,
podívej, řekla bych to takto:

Manželský stejně jako nesezdaný svazek, který má fungovat, potřebují oba to stejné: NEPŘETRŽITOU SNAHU OBOU PARTNERŮ.
Pokud oba nebo jeden z nich nejsou toto schopni dát, tak nepřežije žádný vztah. Ale není to chyba žádného papíru, je to chyba konkrétních lidí. Jistotu ve vztahu nemáš nikdy, manželství nemanželství.

Já Ti říkám, že procento rozchodovosti nesezdaných svazků je MINIMÁLNĚ STEJNÉ, spíš mnohem větší než u manželství. A už jsem i jinde psala, že oddací list zdaleka není jedinou věcí, která drží pohromadě lidi, kteří se už nemají rádi, tohle držení pospolu ze setrvačnosti funguje velmi spolehlivě i u nesezdaných párů, kde je společné dítě, společné bydlení (málokdo z nás je ekonomicky tak za vodou, že si v případě partnerského krachu může prostě koupit někde jinde barák či byt, sbalit kufr a jít po svém), společné závazky (dluhy atd.), neschopnost či nechuť být sám (protože dost lidí je radši s nevyhovujícím partnerem než samo... stačí když si projdeš místní diskuse).

Pokud jiná manželství fungují tak, že spolu ti dva po letech žijou už jen díky tomu papíru a "mají toho druhého jistého", tak to je mi jich skutečně líto. Moje manželství takové není a není takových ani většina manželství, které znám. A jsem přesvědčená o tom, že když si manželství zařídíš tak, že to není jen formalita, tak to taky formalita nebude.

Rozhodně nechci nikoho přesvědčovat o tom, že manželství je jediná super věc na světě, dokonce ani nechci a nepotřebuju, aby ses Ty vdala nebo kdokoli jiný, mně je to prostě šumák, jak si to kdo zařídí, přeji lidem kolem sebe, aby našli harmonickou rovnováhu ve svém životě a zařídili si to s partnerem podle svých tužeb, třeba úplně jinak než to mám já.
Mně jen hodně vadí, když tu někdo vede řeči o tom, že manželství je jen papír a ničí ryzí vztahy. TO PROSTĚ NENÍ PRAVDA A NELZE S TÍM SOUHLASIT A PROTI TOMUTO SE BUDU OHRAZOVAT.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.