díky.... zcela upřímně..... naopak, mně osobně velmi vyhovuje to, že jsi nepoužil slovo svátost, právě proto, že víra mi úplně cizí není, církev jako taková, bohužel, ano......
a takhle to úplně a zcela dokážu pochopit a chápu a vnímám......
jak už jsem tu psala, pro mne je "obřad" důležitý v tom, že to řeknu, někam se to zapíše, udělám to před lidmi, mnoho lidí tenhle "obřad" absolvuje třeba v soukromí a na zelené louce a stačí to....
proč hájím svatby, jsem tu vysvětlila mnohokrát, včetně info o zdravotním stavu
a pro neznalé jen výňatek občanského zákoníku
§ 474
(1) Nedědí-li zůstavitelovi potomci, dědí ve druhé skupině manžel nebo partner 1a), zůstavitelovi rodiče a dále ti, kteří žili se zůstavitelem nejméně po dobu jednoho roku před jeho smrtí ve společné domácnosti a kteří z tohoto důvodu pečovali o společnou domácnost nebo byli odkázáni výživou na zůstavitele.
(2) Dědici druhé skupiny dědí stejným dílem, manžel nebo partner 1a) však vždy nejméně polovinu dědictví.
co z toho vyplývá???? nejsou-li děti, jste až v druhé skupině...... a dlabme na prachy.... jezdíte s manželem roky na jeho zahrádku, na který je malá chajda....., na zahrádku vysadíte stromy, vytvoříte si tam citovou vazbu, získáte přátele......
a ano, závěť má přednost, nesmí ovšem "zkrátit" děti v zákonných nárocích.
Předchozí