Já bych teda řekla, že ten papír je minimálně výborný na to, že chrání oba dva partnery před zlovůlí druhého. Když se tak podívám kolem sebe a vidím, kolik lidí odešlo ze vztahů bez papíru a přišlo tak o dost majetku (když už se nedívám na ostatní), tak se divím, že se do společného života někdo hrne bez něj.
švagr tak přišel o vše, co investoval do renovace bytu přítelkyně i auto, co nechal napsat na ni (pak ještě 3 roky platil leasing), známý o vše, co investoval do renovace domku pro svou slečnu. Jiný zase o vše, co dal do domu sousedky (teď je tam již třetí přítel, tak snad jemu to vydrží), sestřenici hrozí, že přijde o to, co vložila do koupě společného bytu - protože původ své částky nemá jak dokázat.
Pokud se ti svobodní nedohodnou o výchově dětí po rozchodu, musí k soudu extra - zatímco u rozvodu se to řeší automaticky.
Pokud nic jiného, tak alespoň tyto krachy by mohly dopadnout pro postižené lépe: při rozvodu by se i jejich majetkové poměry řešily: takto by museli podávat žalobu a soudit se a to se jim už nechce - především proto, že jsou v nevýhodné pozici.
je škoda, že se o tomto moc nemluví. A já jsem tedy moc ráda, že jsem do "žití na hromádce" nešla ani na krátkou dobu. přeci jen tu svatbu si člověk více rozmyslí než jen sestěhování.
I když pro mě bylo nejdůležitější navzájem si veřejně říci: "...odevzdávám se Tobě... a přijímám Tě".
Předchozí