Nečetla jsem ostatní diskusní příspěvky, ale prof.Dr. Matějček je "machr" na svém místě a líbí se mi.
Jojo, taky jsem jedináček, vnucovala rodičům sourozence - marně. tak jsem si ve 24 přivedla domů nalezence-podvraťáka a nyní máme tedy potomky aspoň tedy 2. (Upřímně- na toho 3. se neodvažuju:-))
Objektivně asi mohou být i šťastní a "vyvážení" jedináčci - ale já jsem to nebyla! A vidím to i na naší starší cérečce, jak blbne se sestřičkou, a už vůbec nemluvím o tom, co provádí s kamarády svého věku.
Děti potřebují děti. A rodiče. TO je jasný.
A že já zdaleka nejsem dokonalý rodič (a občas se tím dost trápím) - ale to se přece nedá naučit ze dne na den, být aspoň dobrým rodičem... Tak aspoň zkouším být o něco lepším rodičem a nezcvoknout se ze snahy "stihnout vše" - děti, dům, okolí chaloupky připomínající bush:-)) - co mi jde nejhůř, je vaření :)
Naštěstí, nikdo z rodiny to nepovažuje za otázku kardinální :-)))
Ještě k těm financím - je to sice pravda, ale třeba my (a spousta jiných) se snažíme žít skromně a stejně vycházíme s naprosto odřenýma ušima (popř. s dluhy...)
Zkuste vyjít z cca 15tis. na měsíc pro rodinu se 2dětmi... No snad to bude brzy trochu lepší.
Asi to tak bylo vždycky... že prostě někdo měl problém uživit rodinu, a někdo ne...
Ne, o dovolené u moře a lyžování v ALpách teda neuvažujem ani náhodou:) To spíš jak přežít do konce zimy s minimem uhlí:) A zašívá a dědí se u nás taky spousta oblečků :)
No a fyzické činnosti máme kolem domu, jéje!!
Ale jinak má pan prof. velkou pravdu v "antikonzumáckém brojení".
Prostě pěkný, přestanu blábolit - jdu spát. Jen jedna drobnost- přes to všechno - uživit rodinu někdy ten problém fakt je...
Mějte se rádi:)
dobrou,
ester
Předchozí