Chtěla bych se jen připojit svou osobní zkušeností. Když jsem ještě neměla dítě (mám 1,5 letou dceru), moc mě nelákalo být matkou. Dokonce mi trvalo, než jsem se s těhotenstvím a dokonce poté i s dcerou "nějak srovnala". Právě jsem nastoupila do skvělé práce, chtěla jsem moooooc cestovat, našetřit si na lepší auto, a pak teprve mít dítě. Dnes jsem opravdu šťastná - raduji se z každého pohledu na svou dceru a vím, že žádné auto ani žádná cesta mi toto nemůže nahradit. Dokonce už plánujeme další dítě, "aby to jedno mohlo tlačit skutečný kočárek" a ne jen panenku.
Všímám si také, že se změnil celkově můj vztah k dětem. A k rodinám s více dětmi. Dříve mi byly dokonce k smíchu matky, které měly více dětí - viděla jsem, že na sebe nemají čas, nikam nechodí a ani ta postava nic moc. Jsem věřící a každý týden se v kostele s takovým matkami setkávám. A všimla jsem si něčeho dalšího - any jsou šťastné. A závidím jim. Představte si, jaké to je, když za Vámi přijdázejí krásné děti, některé už dospělé, každé se na Vás usměje a řekne: "Ahoj mami. Jak se máš?" A Vy víte, že nejste sama, že mátě někoho, kdo Vás má rád. Je cítit, že mají ze sebe radost a ta matka je pyšná, protože si v duchu může říct: "a tyto všechny jsou MOJE!" A když jedno zlobí, jsou tu ty další, které ho usměrní a zároveň podrží...
A dokonce znám i rodiny s více dětmi, které cestují a mají auto a chodí do divadla.
Předchozí