Som moc stastna, ze pre vela ludi este ma zmysel rodina a deti. Spomedzi mojich kolegov, musim podotknut, ze na pomery v CR nadpriemerne zarabajucich, sa 90% vyjadrilo, ze si dieta nemozu dovolit z financnych dovodov a ze su vlastne chudaci! :-( A teraz, ked som tehotna, tak sa ma vela z nich pyta, ci sa nebojime, ze to dieta neuzivime, dokonca jeden z nich sa ma opytal, ci mu po porode vycislim naklady na dieta, aby videl, ci by to pripadne dokazal utiahnut!
Ked si spomeniem na svojich stredoskolskych a vysokoskolskych spoluziakov, tak prave ti z vacsich rodin (4 - 6 deti) a z rodin, kde nemali deti k dispozicii vsetko a nemohli si dovolit modne vystrelky a jazykovky a kopec kruzkov a pravidelne dovolenky... boli najschopnejsi, najskor sa dokazali postavit na vlastne nohy, vycestovat do zahranicia, najst si dobru pracu... Naopak, spoluziaci z vyborne zabezpecenych rodin este teraz, vo veku pred 30-tkou, ziju u svojich rodicov, maju strach sa odtrhnut, osamostatnit a prist tak o materialne zabezpecenie, ktore im rodicia poskytuju.
A k tym argumentom, ze ked ma clovek viac deti, tak na ne nema cas, nemozu chodit do kruzkov a potom cumia do bedne alebo posedavaju na lavickach v roznych partach... Prave naopak. Dve a viac deti doma sa skvele zahraju (aspon do urciteho veku), nepotrebuju hladat spolocnost v partach a nevadi im, ked na nich rodicia nemaju az tolko casu, ako by museli mat na jedinacika.
Předchozí