Líp bych to nevymyslel a proto doupřesním.
Namyšlenost to není - ale jsou lidi kteří raději jezdí jako spolujezdci aby nenapáchali cestou škodu, pak jsou jelita, který do auta lezou aniž by to uměli a kudy jedou tudy průsery, no a nakonec jsou i lidi který do auta vlezou a nejenže přesně ví kam chtějí jet a ovládají auto s lehkostí, ale navíc si i užívají to, že si zastaví přesně kdy oni potřebují a nemusí se doprošovat šoféra a omlouvat se mu za to.
Někteří ať tedy raději bezpečně jezdí se šoférem a někteří ať si užívají svého svobodného řízení. Pokud nebudeme my dobří řidiči ty neřidiče mermomocí proti jejich vůli cpát za volant místo jejich šoféra tak ať si klidně povykují radostně s úsměvem z otevřeného okénka. Pokud mi začne vadit, že mi kecá do řízení někdo, kdo jede jinam než já (kdybychom jezdili všichni stejnou cestou na stejný místo, tak by se ani Ti profiřidiči přes ty zácpy nikam nedostali)a navíc sám řídit neumí, tak mu nebudu přece nadávat a na nejbližším možném místě odbočím, předjedu nebo zastavím a dám si chvilku pauzu na bagetu. Dojedu tak jako tak a nemusím se spoléhat na šoféra.
když si každý podle svých možností zvolí to své místo spolujezdce nebo řidiče tak bude provoz plynulý a bez nehod. Ale řidiči - necpěte neřidiče za volant, a spolujezdci - nechtějte aby řidiči protrpěli cestu jako spolujezdci. Každý ať se drží toho co zvládne.
Pozn. Jsem aktivní řidič a za volant auta, kterým jedu pouštím jen jiné dobré aktivní řidiče. Taxikáři totiž zadarmo nejezdí, přestože (a nebo spíš právě protože) je to mnohem pohodlnější než osobně řídit a muset umět znát pravidla silničního provozu. Rád točím volantem a volím si sám cestu k cíli.
Předchozí