Ano, taky mi to tak připadá, že to, čemu se tady říká "agitka", vzniklo až jako reakce na tu "sodu", kterou tady některé diskutérky vytáhly hned v úvodu diskuse. Nemůžu si pomoct, ale výrazivo typu "blábol, vymytý mozek" atd. je na mně osobně (a zvlášť v tomto kontextu) dost silné kafe, i když se rozhodně neřadím do tábora aktivně věřících lidí.
Nějak mi to pořád hlava nebere - článek je v podstatě o tom, že autorka pečuje o holčičku z DD (což je, podle mého názoru, jedna z nejsmysluplnějších "prací", kterou se člověk může zabývat), a proč se tedy vyrojilo hned zpočátku tolik diskutérek, kterým z nějakých neznámých důvodů vadí, že přitom věří v Boha?
Navíc mi a priori leze na nervy, když někdo paušalizuje v tom smyslu, že všichni věřící to mají jednoduché, stačí vypnout mozek atd.. Ze své zkušenosti vím, že velké množství lidí, kteří pracují v LDNkách, hospicech, nebo jsou profesionálními pěstouny, nebo dělají jinou práci, kterou málokdo jiný chce dělat, jsou právě věřící. To si skutečně některé ze zdejších kritiček myslí, že i tito lidé to mají jednoduché?
Smutná diskuse...
Předchozí