Suroviny: | 4 ks rajče • 200 g zakysaná smetana • 2 ks cibule • 2 lžičky kari • 8 ks vepřové ledvinky • 5 stroužků česneku |
---|---|
Postup: | Ledvinky pečlivě očistíme, rozřízněte na půlky, vyjmeme blány a cévky. Pečlivě omyjeme, nakrájíme na větší kousky a spaříme horkou vodou.Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, osmahneme na másle, přidáme ledvinky a česnek, orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka, až se voda odpaří, přidáme kari a ještě trochu orestujeme. Odstavíme pánev, přimícháme smetanu a rajčata na drobné plátky nakrájená (lze vynechat). Pokud chceme, dochutíme čerstvým či sušeným zázvorem, chilli, solí a papřem a mírně prohřejeme, ale nevaříme.Ledvinky na kari podáváme s rýží (nejlépe hřebíčkovou). |
Vložil: | Elíláma |
Datum: | 27.6.2011 22:42:01 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.