| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Svíčková alá Daňkovi :-)

Recept od tchýně
Suroviny:3 větší mrkve, půl většího celeru, 2 petržele, 2 cibule • hovězí zadní, špek • 2 zakysané smetany • sůl, 5 bobkových listů, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, vegeta •
Postup:Prošpikovat maso. Pak si nakrájíme na kostičky mrkev, celer, petržel a cibuli.

Na cibuli se osmahne maso a pak i zelenina. Děláme to normálně na sporáku v kastrolu (ve kterém se to pak peče).

V pekáčku je pak tedy zelenina, maso, osolím, přidám bobkový listy, pepř a nové koření. Přiklopíme a pečeme na 200° a dolejváme vodu. Maso otáčíme.... (cca 1,5-2 hodiny).

Pak maso vyndáme. Vyndáme i koření. (bobk.list, pepř, nové koření). A zeleninu rozmixujeme. Přidáme zakysané smetany a chvilku provaříme.

Dochutíme solí, pepřem, vegetou a omajda je hotová.

Domácí náš knedlík (jednoduchý).

30-40dkg hrubé mouky, sůl-lžička, 1 vejce, 1/3-1/4 droždí, asi tak půl hrnku vlažného mléka....

Smíchám nechám vykynout 1-2 hodiny. Pak se vmíchá na kostičky včerejší rohlík a rovnou vytvarovat knedlíky a hned vařit (20 minut). A je to :-)

Vložil:

*Jitka+Martínek7/08+Tomášek7/10

Červenec2010
Datum:21.9.2011 17:48:49
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.