Suroviny: | 3 větší mrkve, půl většího celeru, 2 petržele, 2 cibule • hovězí zadní, špek • 2 zakysané smetany • sůl, 5 bobkových listů, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, vegeta • |
---|---|
Postup: | Prošpikovat maso. Pak si nakrájíme na kostičky mrkev, celer, petržel a cibuli.Na cibuli se osmahne maso a pak i zelenina. Děláme to normálně na sporáku v kastrolu (ve kterém se to pak peče).V pekáčku je pak tedy zelenina, maso, osolím, přidám bobkový listy, pepř a nové koření. Přiklopíme a pečeme na 200° a dolejváme vodu. Maso otáčíme.... (cca 1,5-2 hodiny).Pak maso vyndáme. Vyndáme i koření. (bobk.list, pepř, nové koření). A zeleninu rozmixujeme. Přidáme zakysané smetany a chvilku provaříme.Dochutíme solí, pepřem, vegetou a omajda je hotová.Domácí náš knedlík (jednoduchý).30-40dkg hrubé mouky, sůl-lžička, 1 vejce, 1/3-1/4 droždí, asi tak půl hrnku vlažného mléka....Smíchám nechám vykynout 1-2 hodiny. Pak se vmíchá na kostičky včerejší rohlík a rovnou vytvarovat knedlíky a hned vařit (20 minut). A je to :-) |
Vložil: | Jitka+Martínek7/08+Tomášek7/10 Červenec2010 |
Datum: | 21.9.2011 17:48:49 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.