Suroviny: | 300 g kuřecího masa • 250 g žampionů (nebo konzervu sterilovaných plátků či houby lesní) • 1 pórek • 1 - 2 jarní cibulky • 200 ml vývaru • 200 ml smetanu • olej • 1/2 lžičky sojové omáčky • máta peprná • sůl • pepř • 1 lžička citronové šťávy |
---|---|
Postup: | Je to rychlovka. Dáme si dusit rýži na přílohu (nebo vařit vodu na těstoviny či gnochi). Maso nakrájíme na kousky velké asi jako malíček, na pánev dáme cca 2 lžíce oleje a 1 lžící másla. Orestuju maso - mícháme, až je bílé po všech stranách. Přidám na co nejjemněji nakrájený pórek, plátky hub a cibulku i s natí. Zarestujeme. Podlejeme trochou kuřecího vývaru (nebo vodou s bujonem), zakápneme sójovou omáčkou ochutíme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Potom přilijeme smetanu, mícháme do zhoustnutí, dochutíme podle své chuti a podávám. Jídlo je hotové během těch cca 20 minut, než se uvaří příloha.Dá se jíst s rýží, těstovinami, gnochi, vařenými bramborami. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 8.8.2014 22:12:49 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.