Suroviny: | 8 - 10 rohlíků • 3/4 l mléka • 4 - 5 vajec • 80 g másla • 500 g kuřecích jater • lžička sádla • 300 - 500 uzeného masa • cibule nebo mladá cibulka s natí • petržel, mladé kopřivové a pampeliškové listy • sůl • pepř • strouhanka dle potřeby |
---|---|
Postup: | Rohlíky nakrájíme nadrobno, v mléce rozmícháme žloutky, osolíme, opepříme a zalijeme nakrájené rohlíky. Játra orestujeme na trošce sádla (nebo oleje) a nakrájíme spolu s uzeným masem na kostičky. Přidáme rozetřený česnek a najemno nakrájené bylinky a cibuli. Rozmícháme housky s mlékem, přidáme rozpuštěné máslo, směs masa a bylin a nakonec tuhý sníh z bílků. Pokud by byla směs řídká, přidáme trochu strouhanky, pokud je moc hustá, můžeme přidat trochu mléka. Formu (věnec, beránka, nebo obyč. pekáč) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vsypeme směs asi 2 cm pod okraj - směs při pečení naskočí. Pečeme podle velikosti formy 1/2 - 3/4 hodiny. Po prochladnutí vyklopíme a na velikonoční tabuli nazdobíme ředkvičkami, vejci nebo salátem. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 18.8.2008 17:20:34 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.