26.7.2012 18:22:24 1kulička
myšlenka se mi líbí
Hodně z vás tu rozčiluje, ale uvědomte si, že se píše o USA.
U nás jsou levné potraviny, které jsou vyrobené z náhražek....však to znáte.
V USA ale hamburger má několikanásobně vyšší kvalitu než ten, který koupíte u nás, to si málo lidí uvědomuje (je to už pár let, co jsem četla článek o kvalitě fastfoodu v evropě CR vyšlo jednoznačně nejhůř). V USA je problém spíš v tom, že je tam hotové jídlo opravdu velmi levné, každý si zavolá donášku, skoro nikdo nevaří a to ani celkem inteligentní lidé (dá se vybrat i zdravější varianta, zdravější restaurace), natož ti, co jsou na podpoře nebo mají jiné problémy - ti si koupí kýbl zmrzliny, objednají pizzu.....na to každý má. Jídlo se tam prodává v mnohem větších baleních než u nás, je na jednu stranu mnohem kvalitnější (maso, uzeniny), na druhou stranu i sociálně slabý má možnost se přejíst do němoty - nemusí přemýšlet, co koupit.
To je samozřejmě celkem zjednodušené, ale to jen pro srovnání s CR. Je tam spousta odborníků, kteří pořádají přednášky o zdravé stravě a snaží se o návrat k původním potavinám (neprůmyslovým), ale zkrátka to nestačí. Proto je jenom dobře, když se snaží o nějaké systémové řešení - osobně bych zdanila "nejproblémovější" potraviny a naopak dotovala to ovoce a zeleninu, luštěniny - ale i to je v USA hodně levné a kvalita výstavní.
Odpovědět