18.9.2013 20:28:50 vladtes
Zkus špaldu
Špalda je v podstatě původní pšenice, která výrazným způsobem stimuluje imunitní systém, je lehce stravitelná a většinou vyhovuje i lidem, kteří jsou alergičtí na lepek. Dneska už ji pěstují většinou jen bio farmáři a koupíš ji v bio potravinách, takže je mnohem čistší než běžné obilí.Máme s ní velmi dobrou zkušenost, nechá se rychle připravit na sladko i na slano, podle toho, na co máš chuť.
Nemusí se před vařením namáčet, můj nejoblíbenější recept :hrneček nemleté špaldy propláchnu a přidám dva hrnky vody. Nechám dojít k varu a pak vypnu a ještě tak deset minut nechám dojít. Na talíři přidám trochu másla a osolím podle chuti. Nebo z toho můžeš udělat rizoto, klasické nebo s osmaženou hlívou, na netu nebo v kuchařce sv Hildegardy je receptů dost.
Odpovědět