12.6.2006 20:35:07 Markéta+8
Jak to děláme u nás
Díky za milý článek. Letos jsem si podle něj ověřovala, kolik tam vlastně přijde té kyseliny citronové. Jinak, k té trvanlivosti: Po vyzkoušení nejrůznějších zaručených metod jsme zakotvili u systému klasických kompotovek, (0,7 l OMNIA),sterilovaných v zavařovacím hrnci. (Ty, které napoprve nechytnou, označím výhružným nápisem vzít brzy.) Tady je procento zkažených dlouhodobě nejmenší. A letos poprve mi díky Náglovům napadlo, že to zkusím míchat zastudena a vařit jen jednou, ve sklenicích v hrnci. Je to ta nejjednodušší zavařenina co znám, čím víc navařím koziček, tím míň se o měsíc později morduji s rybízem a s jostou.
Naše roční spotřeba je okolo 100 sklenic šťávy. (To není překlep :-))) To cukrové šílenství se dá jednou do roka přežít, a pak už jen chodíme do komory na dobrou šťávu. Jinak, to byla dobrá metoda, jak nenásilně přimět potomky k pomoci při společném díle....
Všechny Náglovy moc zdravím
Markéta
Odpovědět