29.11.2006 12:29:30 zubejda
PLETEŠ SE (cukr)
Ahoj Vladane,
vždycky čtu ráda tvoje články, ale tentokrát jsi vedla jak ta jedle: čokoláda na vaření obsahuje mnohem víc cukru než běžné hořké čokolády!! Proto je taky tak dobrá... :) Uvažuj logicky: je na výrobu polev, na pečení, na vaření...určená k ředění...tudíž má vysoký obsah cukru!!!
Schválně jsem si to šla přečíst: Čokoláda na vaření (figaro): 59,5g sacharidů na 100g!!!! (asi jsou to i jiné cukry a škroby, ne jen sacharóza, ale stejně). Pro srovnání (a to jeobzvlášť matematicky zajímavé...72%černá čokoláda: 44g sacharidů na 100g!! Jestli se nepletu, je to v přepočtu 44% obsahu sacharidů...tak kam nacpou těch 72% kakaa???!!! Možná jsou v kakaovém, prášku i sacharidy?Jinak si to neumím vyyložit. Jestli tomu někdo rozumíte, tak mi to prosím vysvětlete, tápu.
Raději si jsu dát kus čokolády na vaření, mňam...
Odpovědět