31.5.2009 13:33:18 Tvoje horší já
Re: Jak na plynový sporák?
Vařím na plynu vlastně odmala. Takže jsem zvyklá.
Malý hořáček při zeslabení opravdu vaří jen maličko. Ale na rýži je dobré použít rozptylovač plamene.
Pokud jde o ulepeniny, máš bohužel pravdu. Sedá to vlastně na všechno v kuchyni. Taková mastná špína. Nelze se toho zbavit jinak než detergentem, volně stojící nádobí občas umýt v myčce.
Jinak - plyn mi přijde výhodný v tom, že ho můžeš rychle zesilovat a zeslabovat, podle potřeby. Zapneš a hned vaříš naplno. A když třeba polévka začne vařit, hned zeslabíš a nic nepřekypí.
Plynovou troubu bych ale nikdy nechtěla. Mají ji manželovi rodiče a peče prostě hrozně. Vše je odspodu přičmoudlé. Pikantní je, že oni to považujou za standard a moje pečivo se jim zdá nedopečené...
Odpovědět