8.11.2010 9:56:26 Rozina Rosava
Re: Potravinová alergie - vývoj
Můj syn alergie na čočku, hrách /až nezměřitelné hodnoty v labol./, dále soja, ořechy, kuřecí maso, játra. Intolerance obiloviny a mléko.
Obiloviny a mléko má ve strávě stále a i přes kritické období puberty se to v nic horšího nezvrhlo.
Ostatní zůstává a tak vařím každý den, do jídelen nikdy nechodil.
Zvykla jsem si. A jsem na to docela hrdá, že i takto můžu pečovat o svou rodinu. Nyní je synkovi 19 let, letos maturuje, je nejlepším studentem na škole, je dobrý muzikant a sportovec, ke všemu má rád lidi. Takže z mého pohledu zatím žije plnohodnotným, docela úspěšným životem. Alergenům se prostě vyhýbá a žádné léky nebere.
Ohledně pobytů na školách v přírodě, lyžáky, zájezdy s muzikanty atd., vždycky jsemnapsala co může a co ne, ofotila nález od lékaře, přiložila. Problémy nebyly.
Jinak jsem pět let pracovala na dětské alergologii a mám jednu zkoušku z alerga u doc. slaného a můžu ti říct, že krom alergie na kravské mléko, která se zpravidla po třetím roce věku dítěte vytratí, ten zbytek zůstává na celý život.
Některé potrav. alergeny jde obejít denaturací.../tepelnou úpravou/
Např. syrová mrkev by vadila, ale vařené nebo dušená ne.
Přeji mnoho zdraví a trpělivosti
Odpovědět