| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Pečení bez vajec

8.4.2011 11:09:01 angrešt

Re: Sladký moučník bez vajec

Asi nejjednodušší je upéci cokoli z listového těsta - v tom vejce nejsou. A prostě to jinmi na povrchu nepotřít.
Pokud by Ti chyběl lesk, tak trošku potřít oslazeným mlékem.

Takže třeba štrůdl, jakékoli šátečky, palmiers - v Čechách se tomu říká někdy prasečí ouška (listové těsto vyválet na krystalovém cukru, pak podélně obě starny dvakrát přehnout dovnitř a celé to přeložit, nechat váleček vychladit a pak krájet na 5mm plátky a upéci)

nebo baklavu - filo těsto také neobsahuje vejce. Takže naplnit spoustou ořechů s medem, máslem a skořicí. Baklava se dá udělat i z listového těsta.

Nebo třeba panna cottu či jakékoli nepečené moučníky z jogurtu, tvarohu, smetany... ztužené želatinou, s nějakým ovocem.

Nebo jakékoli ovocné dezerty - domácí jablíčkový kompot, jablečnou pěnu (propasírovaná dušená jablka vymíchaná se šlehanou smetanou), angreštovou pěnu (analogické z angreštu či teď spíš angreštového kompotu).
Citronový nebo melounový sorbet, ovocné rosoly, kysely (polský ovocný "pudink)....
Odpovědět
Průběh diskuze (7 názorů)
Téma: Sladký moučník bez vajec MaTaTa 8.4.2011 8:36
*Re: moučník,buchta prostě cokoliv sla... Diana* A. 12/00 + V.&T. 03/06 8.4.2011 9:30
*Re: moučník,buchta prostě cokoliv sla... koxtry 8.4.2011 9:36
**Re: moučník,buchta prostě cokoliv s... Ocicko 8.4.2011 15:7
*Re: Sladký moučník bez vajec angrešt 8.4.2011 11:9
**Re: Sladký moučník bez vajec angrešt 8.4.2011 11:11
*Re: Sladký moučník bez vajec KacaK. 8.4.2011 12:17

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.