4.9.2011 19:43:30 Vítr z hor
Jak snadno a rychle vypeckovat hroznové víno?
Dneska jsem 2 hodiny ručně vypeckovávala víno – a vzhledem k tomu, jaká je úroda, bych mohla pokračovat ještě tak 10 hodin. Na to nemám čas ani nervy (v kondici mě udržovaly myšlenky na manžela jisté zdejší uživatelky, který vypeckovával tis).
Každý rok to ale plodí víc a víc, takže za rok čekám kalamitu.
Víno je chutné i na jídlo, s odrůdou jsem spokojená, kuličky nejsou mrňavé (i když velikost, jako v obchodech z dovozu, většinou nemají). Jenže to chci zpracovat na marmeládu, a na to potřebuju víno vypeckované.
Prababička měla vynikající vypeckovávač na třešně, není něco podobného na víno?
Nebo (to by byl teda plán B) – jak bych to mohla ideálně po domácku zmoštovat a zavařit? Můžu to nacpat do odšťavňovače?
Odpovědět