24.9.2012 9:39:17 koré
Jak zpracovat velikou dýni?
Dostala jsem o víkendu od babičky "vlastnoruční" velkou dýni hokkaido - má přes 8 kilo. Dýni mám ráda a nedělá mi problém udělat si v kuchyni monotématický dýňový týden, přesto to však nemůžu sníst všechno naráz, takže z většiny asi udělám polotovar a zamrazím.
Dotazy:
1. bude vůbec takto velká hokkaido dobrá? Mám zkušenost jen s menšíma a nevím, jestli takto velká vůbec "má být".
2. plánuju větší část rozvařit a rozmixovat jako hustý základ na polévku/pyré a pak zamrazit, nebo má někdo lepší nápad, jak dýni uchovat?
3. když ji dnes začnu kuchat, je možné, že by mi případně část vydržela řekněme do čtvrtka nebo do pátku na pečení koláče...? Nebo už to bude i v lednici mikrobiologicky ošemetné?
Odpovědět