14.3.2013 15:31:17 Theodora.1
Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso?
Stehýnka a prsa naložíme do (hrubé) mořské soli a v chladu necháme 12-24 hodin odpočinout. Poté je opláchneme pod tekoucí studenou vodou a velmi dobře osušíme.
V hrnci, nejlépe litinovém, pomalu rozehřejeme sádlo a maso do něj dáme povařit. Maso musí být v sádle zcela ponořeno a důležité také je, aby sádlo jen lehce probublávalo!! Takto upravujeme asi 3 hodinky, klidně víc. Maso vyjmeme a vložíme do teriny či sklenice. Sádlo necháme asi 30 minut vychladit, poté ho přefiltrujeme a přelijeme přes maso, které musí být sádlem zcela pokryté. Nádobu uzavřeme a v chladu necháme nejméně 2 týdny odpočinout. Před příprovou nechat povolit smáznout tuk a opéct na pánvi. Klasika k tomu jsou Lyonské brambory, ale zelí taky dobrý.
Odpovědět