16.4.2013 11:00:25 Jarmilka.
Re: Co s vařenou rýží?
Nevařila bych v pytlíku
víš, že se dá rýže do vody hodit i bez pytlíku jako špagety, uvařit a zcedit a nemáš to rozbředlé jako z pytlíků? Tak dělá rýži moje tchyně z pytlíku a celá rodina rýži svorně nenávidí. Já ji smažím a pak jen přidám 1,5x tolik vroucí vody co jsem dala rýže, to toho vrazím oloupanou cibuli s 5 hřebíčky zapíchanými do ní a už jen vypnu plotýnku a na horké varné desce nechám dojít cca 10-15 minut. Pak se mi stává, že je sežraná rýže a kuře zůstalo
doufám, že mi promineš nevyžádanou radu.
Jinak z pytlíkové jde udělat třeba nákyp, plněné papriky, čínská smažená rýže (pokud není rýže rozvařená), rýžové placičky (uvařenou rýži smícháme s vejce, hladkou moukou a zakysanou smetanou. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a tvoříme menší placičky, které pomalu smažíme v rozpáleném oleji NEBO vařenou rýži rozmixujeme, hodně osolíme, opepříme, do směsi můžeme přidat hrášek, kukuřici a oblíbené bylinky), chudé čevabčiči, lívance z rýže (zbytek rýže smícháme s 1-2 vejci, trochou cukru, polohrubé mouky a mléka dle potřeby. Záleží na tom, kolik máme rýže, musí nám vzniknout kašička, která není ani příliš tuhá a ani příliš vodnatá, z hotové hmoty tvoříme lžící malé lívanečky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova, hotové lívanečky můžeme buď pouze pocukrovat nebo potřít marmeládou či čokoládou), nebo udělat plněné cukety či lilky.
Odpovědět