11.9.2013 0:17:24 Fren
Re: Jak velkou spotřebu má sklokeramika či indukce?
Zerat,to jsem byla já s tím kečupem
Podívej se na net,nedávno jsem zde viděla indukci,která nepotřebovala 380 - vypichovali tento fakt.
Jinak jsem četla,že co do spotřeby a rychlosti jsou nejpomalejší a nejžravější el.plotýnky,pak je sklokeramika a pak ta indukce.
Jako vařit celej den kečup,aby byl jen trochu víc hustej,to by mě nebavilo ani nad ohněm,kde je nulová spotř.energií
Je tu na Rodině diskuse,k tomuto tématu spíš zase ze zdrav.hlediska - indukce je nebezpečná tomu,kdo má kardiostimulátor,jsou tam nějaké magnety v té desce,atd.Někdo právě tady toto zde vysvětluje pěkně odborně,jak to skutečně je,tak si to zkus najít.
Jinak u sklokermiky je výhoda,že využívám při vaření zbytkového tepla,např.brambory vařím 15 min.,dalších 5 už vypínám a stačí zbytkové teplo a tak je to se vším.
Je fakt,že dnes už šly indukce hodně s cenu dolů,před 7 lety to byly palby jak svina a tak hlavně proto jsem šla tenkrát taky do sklokeram.Plyn ani za nic.S čištěním nemám problém.
A pokud si koupíš indukci,tak hodně lidí říká,že pak nepotřebují varnou konvici-je pak zcela zbytečná a v porovnání s indukcí pomalejší.Však i tady to píší.
Odpovědět