26.9.2013 10:40:59 Jarmilka.
Re: Zavařování v obyč. hrnci
hele:
pokud zavařujeme:
1x, pak víčka dotáhneme před dáním do hrnce střední silou, víčko musí chytit podtlakem ve sklenici, ale zárověň musíme zajistit, aby se při ohřívání odfoukl vzduch a pára ze sklenice. To by při silném zatažení nebylo vždy možné. Po skončení sterilizace se již s víčky nic nedělá.
2x, pak víčka dotáhneme před první sterilizací střední silou, aby se odfoukl vzduch a pára. Po vyndání z hrnce víčka zatáhneme velkou silou, vzduch a pára jsou již venku, a teď potřebujeme, aby se nic nedostalo přes těsnění víčka do sklenice. Druhý den provedeme II. sterilizaci. Po vyndání sklenic již víčka nezatahujeme.
3x, pak víčka zatáhneme před první sterilizací střední silou, aby mohl ven vzduch a pára. Po vytáhnutí z hrnce s víčky nic neděláme. Druhý den provedeme II. sterilizaci. Po jejím skončení sklenice vytáhneme a silně dotáhneme víčka. Další den děláme III. sterilizaci, po jejím skončení víčka nezatahujeme.
Odpovědět