14.7.2014 15:46:02 Monty
Re: Snídaně (švédské stoly) a svačina s sebou
Anett,
no, u nás to bylo spíš tak, že se dělalo/zkoušelo všechno, ale "tak, jak to má být", tzn. byli jsme v kempu a vařili tam z konzervy, abychom si vyzkoušeli a zažili, jaké to je být v kempu, ale v hotelu jsme se nechovali jako v kempu, ale jako v hotelu.
A v tom je možná ten problém a nedorozumění - já mám tyhle věci striktně oddělené a stejně jako si do kempu nepovezu stříbrné příbory, nebudu tam chodit v malých černých a botách na jehlovém podpatku, tak ani nepojedu do hotelu v děravých teplákách a s vlastním chlebem. Ne kvůli tomu, co si kdo jiný myslí, na to sere pes, ale prostě proto, že to podle mne je špatně a nesluší se to, protože nejsem pupek světa, aby se každý podřizoval mým excesům a pokud je někde něco zvykem, tak to budu dodržovat ne z nějaké servility, ale čistě ze slušnosti k prostředí a lidem, kteří ho se mnou sdílejí.
Takže pojídat v zahraničí vlastní chleba a sýr pokládám za řekněme omezenost a neochotu přijmout v nějaké zemi to, co nabízí - věřím, že jsou lidé, kteří z nějakého důvodu věří, že bochník Šumavy a eidam 30% je to nejlepší, co může gastronomie nabídnout, ale pokud nezkusím i něco jiného, nemůžu dost dobře tvrdit, že to JE opravdu pro mne to nejlepší.
Odpovědět