15.7.2014 10:56:21 Buchli
Re: Zavařování v mikrovlnce
Jinak, toto jsem našla v diskuzi, kopíruji:
"Já jsem asi dva roky zavařoval v mikrovlnce bez jakýchkoliv problémů.Zavařuji většinou 3 -4 sklenice a tak je "vlním" každou samostatně.Vloni jsem zavařoval zelí.Tři sklenice bez problému a čtvrtá mě asi po 5 minutách explodovala.Nikomu tu hrůzu nepřeji.Byla to rána jak z děla,urvalo to dvířka od mikrovlnky a zelí se rozletělo po celé kuchyni.Nejhorší ale bylo,že manželka,která stála asi 2 a půl metrů před mikrovlnkou chytla střepinu přesně doprostřed čela a tekla jí z toho krev.Já jsem v první moment hrůzou zkoprněl a manželka také stála bez hnutí ohozena od hlavy po kolena zelím a z čela tekoucí krev.Nechci ani pomyslet na to,kdyby se střepina trefila do oka.Střepinu se mi podařilo vytáhnou a ránu jsem vydesinfikoval,taže nakonec nenemusela jít ani k doktorovi.Od té doby zavařuji tak,že víčka jen velice,velice zlehka zatáhnu a po po vytažení z mikrovlnky je dotáhnu a otočím vzhůru nohama.Zatím mě to tak funguje a zavařeniny se mi nekazí a hlavně nehrozí nebezpečí výbuchu."
Rozhodni se sama, já bych do toho nešla, nejen kvůli výbuchu, podle mě to nemůže být dobře sterilované.
Odpovědět