24.7.2014 21:56:47 Víla
Re: Marmeláda/zavařenina/povidla z letních jablek
Tenhle recept jsem vyškemrala na minulé dovolené v Tyrolsku na majitelce malého penzionu, měla úžasné domácí marmelády. Tahle "Apfelstrudelmarmelade" je po její prababičce a bylo to absolutně fantastické. Ona má v receptu vše bio.
Apfelstrudelmarmelade
1 kg jablek
200 ml bílého vína nebo 100 % jablečného džusu / ona dávala víno/
30 ml citronové šťávy
50 g jemně posekaných lískových ořechů
50 g posekaných rozinek
lžíce skořice
1 balení želírovacího cukru 3:1 / je to balení 500 g a může se nahradit 350 g cukru a gelfixem 3:1, záleží na sladkosti jablek.
Jablka se nastrouhají na jemno, smíchají se všemi ingrediencemi kromě gelfixu a nechají se přes noc odležet. Pak se uvaří a plní do sklenic.
Odpovědět