Re: Mrazíte syrová vejce?
Ano, můžeš zamrazit vejce.
1) nemůžou se nechat ve skořápce. (Když vejce ve skořápce zmrzne, skořápka popraská a žloutek po roztání zůstane tuhý, není možné jej smísit s bílkem a vejce je tak pro vaření znehodnocené).
2) Aby se zabránilo tuhnutí žloutků, musíme k nim před mražením přidat trochu soli nebo cukru. Na 1 hrnek žloutků nebo (nebo i celých rozšlehaných vajec) se dává půl lžičky soli nebo 1 lžíci cukru. Vejce se lehce rozšlehají a přidáme sůl nebo cukr. Celá vejce nebo oddělené žloutky promíchané s cukrem nebo solí můžeme vlít například do plastové schránky na vejce, do malých krabiček či skleniček vhodných do mrazáku nebo do tvořítka na kostky ledu.
3) Plastové proložky na vejce vymijeme a do každého důlku dáme buď 1 žloudek (se solí) nebo půl bílku. Po zamražení nasypeme do sáčku a pak máme snadné dávkování.
4) jednoduchá metoda mražení je lehce rozšlehat vejce vidličkou, osolit špetkou soli a po 3 ks nalít do sáčku se "zipem" (takové ty sáčky s uzavírací lištou nahoře). Naležato zamrazíme a pak tvrdé skládáme jedn vedle druhého... Použití: obalování řízků, lečo, praženice s houbami, vaječina atd.
Odpovědět