| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 1185 [Dalších 1025 >>]
Mamina
(IP adresa 194.228.235.12)
  • 
16.8.2007 9:32:37
Nechci se pisatelky dotknout, ale od prvnich radku je clanek plny hruzy a tudiz jsem cekala, ze doslo k nejakemu pochybeni a dite muselo zemrit! Misto toho ctu clanek, ktery proste panicky popisuje vcelku normalni porod. Navic je popisovan prakticky jen 1 den. Pak byl revers. Je to klasicky clanek jak vydesit vsechny prvorodicky. Ano, porod neni prochazka ruzovym sadem, ano je to pul rezniciny..nevim co pisatelka ocekavala, nejspis porod na ruzovem oblacku. Taky jsem mela stahy, taky se tocily kupy doktoru a mediku, taky me nastrihli a hlavicka me potrhala uvnitr, take mi rikali "tlac, netlac, tlac jinak, dite se udusi". Take me sili, take jsem nemela dite u sebe prvni noc...a zpetne jsem za to vdecna, protoze bych to nezvladla. Na tom jsme se shodly vsechny co jsme tam byly. Poporodni pocity, ktere pisatelka popisuje, maji do urcite miry vsichni. Bezprostredne po porodu si vetsina prvorodicek mysli, ze to je konec sveta. Se mnou rodily holky, kt. mely porody 35 a 72 hodinove a daly by cokoliv, aby jim dali oxitocin a nastrihli je, jen at to maji za sebou. Nevim , cekala jsem co hrozneho se nestalo a pritom to jsou jen idealizovane, zmatene, vydesene pocity pisatelky.
16.8.2007 9:18:29
Zuzano, já bych byla spíš pro jiný postup. Pokud zjistím, že někde nedodržují zákony a doporučené postupy, můžu si na ně stěžovat. Jinak si klidně pojedou dál po svém.
PajaMM
16.8.2007 7:03:52
Milado,

jsem rozvedena a zakonym zastupcem Klarky jsem jen ja, soud ji sveril do pece mne.
Muj byvaly manzel nema jakekoli pravo o ni v cemkoli rozhodnout...mohla bych se s ni odstehovat treba do USA a nic by s tim nenadelal, takove jsou nase zakony.
16.8.2007 0:05:08
Sylvuš, jde o to, že pojem ,,znásilnění" je velice citlivé slovíčko..
16.8.2007 0:04:06
Libiku, právě proto nechci dát svému dítěti náušnice proto, aniž by se rozhodlo, jestli je chce nebo ne. Ony některým slečnám i vadí - např. při sportu a to nemusí být ani nijak výrazné, v tom případě mají uši propíchnuté zbytečně.
Přecvičování levorukých považuji za jeden z nejzvrhlejších omylů dřívější pedagogiky a výchovy..
15.8.2007 23:56:51
No, jistě, ale i v tom případě je to SVOBODNÁ VOLBA těch rodičů.
15.8.2007 23:55:38
Já jsem reagovala na to, že Zuzana pokládá za nevkusné Sylviino přirovnání.
Vzhledem k tomu, že se Sylvie v tom prvním příspěvku spíše pozastavovala nad tím, jak obhajují některé diskutující fakt, že byl kdokoliv násilně oholen, než aby říkala, že oholení bez svolení je znásilnění, přišlo mi slovo "nevkusné" tak komické, že jsem jej také použila.
Mezitím se Sylvie vrátila a nechala se vlákat do akademické debaty, jestli to znásilnění:)

Náušnice, které se houfně dávají v období, kdy si děcko nepamatuje, takže neví, jestli ho to týralo nebo ne, jsou přežitkem. Kdysi se třeba přeučovala v dobré víře levorukost, taky to nebylo týrání, i když můj osmdesátiletý tchán je z toho neurotik se špatnou artikulací celej život. V uchu jsou různé body a dráhy, které se tím mohou porušit atd....
Milada.
15.8.2007 23:47:57
Lizzie,
tak kazdopadne to prirovnani je IMHO uplne mimo. Pri porodu muze manzel vedet, JAK si to jeho zena (partnerka) predstavuje, ale neni za ni odpovedny. Cili kdyz si zena nebude prat nastrih, holeni...vsechno co se tady probira, on ji do toho prece nesmi kecat, nebot to neni jeho telo.

Zatimco za dite jsou odpovedni SPOLECNE. Cili v idealnim pripade by se na nausnicich meli domluvit spolecne, nebot za dite zodpovidaji oba. Nevim, co tady Zuzana stale pise o tom, za maminky nechavaji detem delat to a to. Podle meho nazoru at je to cokoliv, vzdycky jim to nechavaji delat OBA rodice. (samozrejme vynechavam pripady deti bez otcu v RL). U deti, ktere maji rozvedene rodice, tak tam bych treba laicky rekla, ze i na tomhle by se spolu meli domluvit..stejne jako na vsem dalsim, nebot stale je to dite nezletile a zodpovidaji za nej oba.
15.8.2007 23:36:18
Lizzie, zneužití toho, že se nemůžu účinně bránit, to je každopádně :o) Bych řekla. Ale pokud jsem přitom vystavena studu, že se cizí lidé (zcela zbytečně) dotýkají mého přirození? Tedy pokud v tom zneužití hrají roli sexuální partie? No, nejsem právník
15.8.2007 23:34:45
Libiku, příspěvek, který se týkal poslední části příspěvku tvého jsem nečetla, takže jsem asi špatně odhadla o co přesně šlo.
No, svobodná volba toho miminka to není, ovšem do jistého věku právě za dítě ve valné většině věcí rozhodují rodiče, takže v tom tu svobodnou volbu vidím. Ráchel, svobodně, dala své dceři propíchnout uši. Stejně jako spousta maminek, nepovažuji to za týrání (to bych musela být také ,,týraná"), ale prostě raději počkám..A ať si pak potencionální slečna vybere náušničky dle vlastního gusta:-)
Jenže při porodu byla Ráchel ve věku, kdy už za sebe rozhodovala, tedy i za své tělo..souvislost s píchnutím naušnic minimální, tentokrát musím vůči Zuzi říct, že dost nešťastné přirovnání, ale to holt úskalí netové komunikace..často..třeba to myslela jinak.
[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 1185 [Dalších 1025 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.