Zuzka +2,Lenka +1 | (IP adresa 88.81.72.253) |
• |
21.8.2007 18:39:34
Zdravíme tvou dcerušku Stázku, protože si myslíme že to svámi bude mít v životě těžké. Když totiž život nejde přesně dle tvých utkvělých představ tak je hodně zle že? Nevím co jsi čekala od porodu, ale není to procházka rajskou zahradou. A doktoři jsou tu od toho aby uchránili zdraví matky a dítěte, a podle toho co ty tu popisuješ tak ty jsi moc snimi nespolupracovala tak se nediv, že po tobě křičeli mysleli to stebou dobře. Klystýr je od toho aby ti prohřál vnitro a pomáhá ti se otevírat, holení je dobré pro lepší hojení ran a taky aby doktoři je mohli lépe ošetřit. To že se ti doktor dívá na zašitou ránu je zcela normální, i chirurg se dívá a kontroluje hojení rány když ti zašije někde na těle nějakou ránu. To že ti sestřičky radí jak kojit, držet své dítě atd... je pro mnoho maminek velkým přínosem, i mi hodně pomohli všechny ty rady. Michalku jsem měla od sebe půl dne protože když ji pomohli na svě zvonem tak už nedýchala tak potřebovala pomoc a byla jsem šťastná za všechny ty přístroje a doktory kteří ji pomohli v prvních hodinách. Kdyby nebyly ty strašné pásy o kterých ty mluvíš tak by nezjistili že má už v bříšku po deseti hodinách trvajích bolestí problémy. Oxytocin ji taky pomohl protože aspoň se poposunula nazpátek dolů, ona si totiž rozmyslela a chtěla tam asi ještě zůstat. Mimichodem ležela jsem od 27 týdne na jip na porodních sálech a ty drogy jak říkáš dokázali mojeho broučka udržet v bříšku až do termínu. Děkovala jsem bohu každý den, který jí tam nechal a to jsem měla osm týdnu v kuse kapačku a pětkrát denně ty hrozné pásy. A já je měla ráda viděla jsem jak Mišicce bije srdíčko a je v pořádky. Měla jsem celou dobu stahy kderé ta kapačka mírnila abych se už víc než na pět centimetrů neotevírala. Kdyby tyto vymoženosti nebyly tak by moje Michalka měla při narození pouhé kilo dvacet a nevivinuté plíce takže by adi umřela. Děkuj doktorům za to že ti pomohli porodit zdravou holčičku oni určitě dělali co mohli a ty si tady jen stěžuješ. Nejsi fér, kdyby měli takových rodiček denně pět tak by se ztoho zbláznili. Každá máme jiný porod ale každá jsme do toho šla dobrovolně a není nic hezčího než přivést na svět dítě. Je to to nejkrásnější a přitom nejtěžší co může žena prožít. Ale ty jsi to vzala všechno černě, nevidíš nic pozitivního na ničem. Myslím si že bůh stvého počínání nemá radost. Přečti si jak se rodí v Africe a jiných zemích a možná by jsi si měla začít vážit toho že máme lékařství na takové úrovní. Ale jinak vám přeji hezký život bez strastí.
|
PajaMM |
21.8.2007 7:31:55
Zuzano,
to se mi ulevilo :-))) |
Zuzana | (IP adresa 89.176.140.161) |
• |
21.8.2007 0:51:23
Danielo, to jsem myslela jako žert:-)), to byla jen reakce na to píchání u pirátů, já jsem se prostě pobavila jak někdo hájí píchání uší i když to s tím pícháním u mimin nemá nic společného a ty moje brýle to jsem fakt jen ze srandy napsala:-))).
|
Eva | (IP adresa 89.24.4.83) |
• |
20.8.2007 18:39:56
Dobrý den, přečetla jsem si Váš článek o průběhu porodu Vaší holčičky. Mám pocit, že to byl od Vás vtip. Jak jen můžete něco takového napsat? Myslím, že Vaši dceru neohrozili lékaři, ale vy sama svým počínáním. Jste skutečně hysterka. Já jsem rovněž věřící, ale něco takového bych tedy neudělala. Je mi z Vás zle, raději nechám tohoto komentáře. Silně uvažuji, zda jste skutečně studovala VŠ, protože něco takového snad inteligentní člověk nemůže napsat.
|
PajaMM |
20.8.2007 6:38:27
Zuzano,
ale nechces tim rict, ze ty bryle jsou nasledkem pichnuti usi, ze ne? Protoze ja mam bryle od osme tridy, usi mam pichnute od miminka. Muj otec si nechal nastrelit nausnici pred svym 40. rokem, ale bryle ma taktez od zakladni skoly. Takze tohle bych nespojovala. Moje maminka ma pichnute usi taktze od miminka a bryle dodnes nenosi. |
Bianca , čtyřměsíční holčička | (IP adresa 212.111.31.107) |
• |
19.8.2007 23:17:12
Myslím si,že porod doma kritizuje spoustu lidí už jen z toho důvodu,že nemají odvahu prožít si vlastní porod doma.Je to přece bezpečnější rodit v nemocnici,kde se o nás někdo postará.Ale na porod doma to chce opravdu odvahu.Já ji teda nemám.
Rodila jsem ve Zlíně 15,5 hodiny a ukrutné bolesti mě nutily křičet,nešlo to prodýchat,ikdyž jsem se opravdu snažila,takže mi také přišel jeden doktor vynadat,že tam nejsem sama,a ať toho nechám ,jestli nechci ublížit miminku.Ono se to řekne chlapovi,který to nikdy nezažije na vlastní kůži. Možná,že kdyby sama autorka měla jiný přístup a nechala si radit,jak kojit(když je to první dítě),...o vysátí hlenů u novorozenců ústy jsem nikdy neslyšela,...a ten "nepohodlný" přístroj(zdřejmě měla na mysli KTG,který je velice důležitý pro kontrolu stavu miminka),...atd... možná by i personál měl jiný přístup.Ale těžko říct,protože jenom sama autorka ví,co opravdu prožila.Proto ji nechci soudit a ani přehnaně litovat,protože spoustu maminek nemá na porod hezké vzpomínky.Vždycky záleží na samém člověku,jak onu věc vnímá a čím víc se na ni připravuje,tím je to horší. Klistýr,holení a veškerá jina přání rodiček by měli v porodnicích brát na zřetel nebo je-li čas a možnost,danou věc rodičce hezky vysvětlit a potom ji nechat ať se rozhodne a rozhodně nic nevnucovat.Důvěra je to nejdůležitější. Když mi položili ten krásný teplý uzlíček na břicho,všechny útrapy byly v ten momen zapomenuty.Přeji všem maminkám,aby na to zlé zapoměli a radovali se ze svých miminek,dětí,...vždyť je to nejhežčí,co mnohé nás v životě potká:o) |
zuzana | (IP adresa 89.176.140.161) |
• |
19.8.2007 22:39:40
Ale jistě měl, ale s propichováním uší u mimin už nemá nic společného. Také mi je jasné, že jsou tam body a proto myslím, že jen tak píchnutím do boltce netrefí každý náhodou ten správný.
No a mě píchli uši v sedmi letech a od dvanácti nosím brýle:-). |
Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
19.8.2007 22:38:05
Zuzano, jde o to, z jakého úhlu se na to díváš.
Není snad zbytečný? - zbytečné mi to nepřipadalo, protože podle informací, které jsem tu chvíli měla, tak jsem jí tím ušetřila určité horší komplikace, které by nastaly, kdyby si nechávala uši píchnout sama později (a já považovala za vysoce pravděpodobné že by k tomu nakonec nejspíš došlo) Není snad bolestivý? - bolestivý je, ale opět viz zbytečnost Opravdu jsi přesvědčena, že nemůže mít komplikace u mimin? - ne, neřekla jsem, že nemohou být žádné komplikace, ale (podle mých informací v tu chvíli) to riziko komplikací není takové, aby převážilo výhody, které jsem viděla (tzn. ušteří si horší komplikace do budoucna) ale pochopitelně nečekám, že tady se mnou každý bude souhlasit:-)). no, to jsem tedy ráda :))) nešlo o to, že bych nesnesla, aby moje dcera neměla náušnice :) jde o to, že vždycky zvažuješ míru rizika a pak se na základě dostupných informací rozhodneš. takže tak. rozumím tomu, co píše Daniela - kdybych měla teď dceru, asi bych se znovu informovala o různých pohledech na věc a znovu se rozhodovala. Ale tak už to v životě chodí - rozhodujeme se na základě dostupných informací. A samozřejmě na základě těchto informací mohou různí lidé uděla různý závěr, to je normální. |
• |
19.8.2007 22:32:48
To je jasné, já bych to možná také radši zvládla bez dudlíku. Já ho také nedávala pořád a také se mi nelíbí u dvouletých dětí nonstop, jinak u mimin mi příde roztomilý:-). Můj první syn ho v deseti měsících sám odmítl a byl klid. U druhého silně hřešíme, má ho ale jen na usnutí a jsou mu dva roky a protože je silný ekzematik a někdy má záchvaty svědění, kdy je schopen se do krve škrábat, děkuji aspoň za dudlíka, který ho částečně zklidní. No a naše mimi je holt třetí dítě po krátkém odstupu a né vždy se mu můžu plně věnovat, tak jsem také ráda, když jěště chvilku vydrží díky dudlíku, než se k němu dostanu....
|
• |
19.8.2007 22:25:10
Není snad zbytečný?
Není snad bolestivý? Opravdu jsi přesvědčena, že nemůže mít komplikace u mimin? ale pochopitelně nečekám, že tady se mnou každý bude souhlasit:-)). |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.