| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 370] Příspěvky 371380 z 1185 [Dalších 805 >>]
14.8.2007 0:14:18
Zuzano,

já jsem ortodoxní porodnicová rodička, o klystýru pomlčím, nebudem se bavit o ho*ně. Nepřeceňuji dílo M. Odenta a pokud čtu někdy články Vl. Marka, tak se i trošičku směju. Přesto si myslím, že pokud se někdo upíná k vizi přirozeného porodu, nepotřebuje nic jiného než klid a základní lidskou slušnost, tu požaduji i já vyznavačka uklízeček na porodním boxu.

Takže jestliže byl někdo jako klient či pacient vlečen jakýmkoliv úkonem výše popsanýcm způsobem, je to hanba.

zuzana
(IP adresa 85.207.12.202)
  • 
13.8.2007 23:23:12
Děkuji! Mám pocit, že někdy jen napsat svůj názor je už odvážné a já myslela, že o to tady jde.
zuzana
(IP adresa 85.207.12.202)
  • 
13.8.2007 23:20:52

Pokuď jsem se špatně vyjádřila, opravdu jsem se ptala, jestly to byl prostě špatný zážitek, nebo to může spůsobit trauma takových rozměrů? Ptám se a nehledejte v tom nějaké útoky. Já vynáším soudy, a co teda děláte milé dámy vy? Málem mě tady kamenujete za můj názor a vlastně zesměštňujete mě, že stojím o klystýr. Ano opravdu mi velice vadí únik stolice ano vadí a pokuď vám né v pořádku, já nesoudila psala jsem, že třeba pro mě je klystýr menší zlo. Nevidím důvod proč zbytečně děsit takovým článkem, budiž každý má na to právo. Stále trvám na svém, že autorka měla možná dát srozumitelně na vědomí co ano co né, já z článku nabyla dojmu, že byla ze všeho tak šíleně vystresovaná a překvapená, a spíše pasivně trpěla, než reagovala. Ptala jsem jestli vás to traumatizovalo, nebo jste se otřepaly a čerpaly sílu z miminka, hroutit se sedům týdnů, považovat všechno za zlé, je to v pořádku?
(IP adresa 89.176.170.33)
  • 
13.8.2007 22:40:19
Jsem stejně jako autorka věřící a přesto mi nepřijde ponižující, když se na mě dívá lékař - od toho je to lékař a nejste první ani poslední, kterou viděl svlečenou.
Já jsem rodila v Porubě, kde to bylo až na vyjímky fajn. Porod jsem taky neměla ukázkový - vyvolávaný a por. asistentka taky nebyla jemnost sama - ale podstatné je, že jsme v pořádku a myslím, že není důvod propadat panice, pokud se něco nepovedlo tak, jak jsme si to vysnily - realita je přece jen realita...
Na mě se při porodu přišli podívat asi 3 doktoři, kteří tam zůstali až do konce porodu!!!
A co se týče kontroly nastřižené hráze, je lepší případné špatné hojení zjistit včas, dokud jste ještě v nemocnici, ne?
Terka, Jakub 15m.
(IP adresa 83.208.11.249)
  • 
13.8.2007 22:15:19
No jistě, že nepomůže. Ale když to bude dusit v sobě, bude se tvářit jakoby nic, to pomůže? Mě zas nešlo, zoufale nešlo kojení, byla jsem úplně našrot. Pak jsem ve světlé chvilce zavolala jedné mamce pěti dětí, laktační poradkyni, před ní jsem si teda dovolila se uvolnit, vybrečela jsem se, ona mi řekla z dnešního pohledu pár hloupých frází o kojení, ale protože ona byla matka pěti dětí, tak jsem jí prostě věřila, a ono to fakt šlo.
Pomohlo mi jediné - že jsem to s někým sdílela a že ten někdo mě bral naprosto vážně, i když z jejího pohledu to byla naprostá prkotina. Lucka se v tom možná moc "hrabe", ale chápu, že to potřebuje zpracovat a odžít. To není věc vůle nebo logiky, to jsou emoce. Třeba je tak naštvaná na tu porodnici proto, že je ještě víc naštvaná na sebe, že to nezvládla tak, jak chtěla. Že nezjistila víc informací, neměla porodní asistentku, nebránila se nechtěným praktikám hned atd. atd. Pokud se cítí jako já při tom mém kojení, tak ji úplně chápu - byl to pocit naprostého selhání, to jsem nikdy dřív nezažila, držela jsem v náručí dítě (krásné, zdravé, spokojené - problém byl fakt na mé straně) a myslela na to, jak jsem neschopná, jak mu ničím život, že ho nebudu kojit.... Tož tak. Myslím, že Lucka časem dospěje k tomu, že to tak prostě bylo, že se to asi muselo stát, aby něco pochopila, třeba aby byla lépe připravená. že to nejde odestát a že teď je důležité pracovat na přítomnosti.
13.8.2007 22:10:14
Sylvuš no právě, ještě než jí přivážou:-)
Jako varování, pak už se neodváží přiblížit déle než na dobu nezbytně nutnou:-)
13.8.2007 22:07:01
Jsem ráda, že v tom nejsem sama..
Tož si zavzdycháme..
Aaaach jooo..:-)
13.8.2007 22:05:38
Manon, ne všechny mé kamarádky všechno nezažily.
Ale když něco zajímavého vidím, slyším nebo znám, uchovám si to v hlavě..
Jinak tady také mnoho názorů padlo xkrát:-)
manon
(IP adresa 85.135.79.226)
  • 
13.8.2007 22:02:44
Lizzie, Ty znáš prostě všechny, všechny tvé kamarádky všechno zažily. Na mě Tvoje příspěvky působí stylem: Pějme píseň dokola.......
Zdena, 3 děti
(IP adresa 82.202.6.38)
  • 
13.8.2007 21:58:55
Právě proto, že nejsem muslimská žena, používám k myšlení svou hlavu a nepřidávám se do hejna, které jediné má pravdu. Pokud je rodina server, na kterém lze psát pouze ódy na porody doma a v některých vybraných porodnicích, a o ostatních se vyjadřovat negativně a to co nejexpresívnější formou, měla by si to dát do záhlaví, pak bych to respektovala a nečetla.
Jsem už dost odolná, šest potratů a tři porody člověka naučí. Po druhém potratu, kdy jsem měla sklony k bolestínství, mi nepomohly soucitné duše (které si navíc v duchu gratulovaly, že to nepotkalo je), ale pořádné nakopnutí od kamarádky. Dodnes jí jsem za to vděčná.
[<<Předchozích 370] Příspěvky 371380 z 1185 [Dalších 805 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.