| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Má třetina nejmenších dětí vyrůstat v jeslích, jak navrhuje EU?

[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 937 [Dalších 757 >>]
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 13:15:03
Kimmy ma dve deti - jak ostatne uvadi v nicku - ve stari 3 a 6 let.

Tvoje desetileta dcera nestoji o to, aby ses ji treba jedno odpoledne vsedniho tydne venovala? A ty jsi na to hrda?
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 13:12:44
Kocajdo - otazka je ta delka RP - pokud rikas rodičák na rok dejme tomu 60-70% platu, jako je to v Nemecku - tak ano - rozhodne - a pak ty pridavky - tak pod to ja se podepisu taky... (ale ta vyse by mela byt takova, aby matka dvou deti nemela z pridavku cisty plat jako z plneho uvazku)

ja jsem nikdy nerikala jenom zrusit rodicak a podporovat jesle - ja jsem rikala, ze tech zmen je potreba cela rada a ze by se to muselo vsechno promyslet. Rikala jsem, ze na to by muselo byt vic hlav a ze neni v mych silach takovy system vymyslet. CO ja tady hazim jsou jen napady - ja bych o tech napadech moc rada diskutovala - ale diskutovat nejde, protoze se to hned prevrati do roviny, ze deti mladsi tri let nemuzou do jesli...

Skoda, ze prispevku, jako je tento nebylo vic - proste takove teoretizovani "co by kdyby" - a bez vsech tech emoci a sedrenych chudych matek...
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 13:06:58
Adelaide - mel by se celkove zvazit system odvodu - ja nevim - kolik je "superhruba" mzda tech lidi, co vydelavaji tech 10 000? Tak treba temhle lidem bych nechala celou tu mzdu a stat by za ne platil zdravotni a socialni pojisteni do nejakych x let - ale zas pouze v pripade, ze pracovat budou. Cili vsichni ti, kdo pracovat nechteji, by na tom nebyli lepe nebo stejne...

TO si myslim, ze je na celem systemu obrovska chyba - ze pro lidi je lepsi nepracovat, nez pracovat... Prece normalni by melo byt: nepracujes - mas se nejhur, pracujes na pul - mas se lip, pracujes na plny uvazek - mas se nejlip... - ale tohle v CR ted neplati... Ted se lidem pracovat nevyplati - s tim ja proste nemuzu souhlasit... ten system je takto spatne nastaveny.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 12:59:21
Vazeny pane,

jediny, kdo tady lze, jste vy

citujete mi dva moje citaty:

Kimmy, 2 deti
Re: Jesle
(8.4.2009 12:21:05)
Všicni RP zneužívají, protože je to nekontrolovaná platba na účet. Mnohokráte zopakováno v x Vašich postech.


Ja jsem v tomto prispevku NEPSALA "Všicni RP zneužívají" - to je vas vymysl - ja jsem v mem prispevku psala "protoze RP se da krasne pouzit treba na stavebni sporeni nebo jidlo pro celou rodinu nebo na dalsi uzitecne veci - to prece nikdo nekontroluje" - v mem prispevku slovo "zneuziti" nepadlo ani jednou

Kimmy, 2 deti
Re: Jesle
(8.4.2009 12:07:41)
no presne tak!! ale vyhovuje tem, kteri touzi byt doma tri roky a dostavat penize od statu... (Vyžírkám jedněm, jen zbývá dopsat)"

tu vyzirku jste tam napsal vy, ja ne, ja tohle nerikam - ja bych do vasich citatu taky mohla napsat celou radu urazek a predstirat, ze jste to psal vy

Tak do nebe volajici lez jsem teda uz hodne dlouho nevidela. To, ze naprosto prevracite, co je cerne na bilem, povazuju za nehoraznost a naprosto za hranicemi urovne, na ktere jsem ochotna se bavit.

To, ze nekteri diskutujici si vykladaji me prispevky na osobni urovni, za to ja nemuzu - ja jsem nikdy nikde nepsala, ze by se nekdo mel stydet za to, ze pobira RP. Nikdy jsem nenapsala, ze matky na rodicaku jsou zlodejky - to jsou vsechno lzi. Me prispevky nejsou mireny na nikoho osobne, takze vyrazy "kdyz mi nekdo rekne, ze" jsou zcela nepravdive a nemely by byt spojovany se mnou. Ja nikomu adresne nerikam, ze se mu nechce pracovat.

Slova "rikate, ze " nebo "tvrdite, ze" ci dokonce "napadate" znamenaji, ze dotycny neco takoveho skutecne pise/rika - v mem pripade to neni pravda - vy v mem pripade vezmete uplne jina slova a nahradite je necim, o v mem projevu v zadnem pripade neni.

Toto je posledni kapka a na vase prispevky uz reagovat nebudu - nebudu se snizovat na tuto uroven diskuse ani s vami ani s jinymi, kdo touzi jen urazet.
17.4.2009 10:47:40
A Kimmy ještě dodatek. Ty se snažíš o něco, na co naše ekonomika dle mého ještě nestačí. Nemůžeš srovnávat rozvinuté ekonomiky západních zemí a Singapuru, kde žiješ, s posttotalitním Českem. Ty možnosti jsou úplně jiné. Německá střední třída žije jinak než česká. A než se tyto věci srovnají, asi to nějaký pátek bude ještě trvat.
Pokud by šel vytvořit např. německý systém, který tu popisovala třeba Kočajda, na kterém by výrazně netratila žádná skupina, nebyla bych proti.
17.4.2009 10:43:09
No však to si taky myslím, právě to moje dítě, který šlo do školky právě mezi třetím a čtvrtým rokem, je to nejmíň společenský, silně nesnáší organizovaný kolektivy. ~t~
JirkaF
(IP adresa 193.85.226.212)
  • 
17.4.2009 10:31:35
to je lez, ja nikoho nenapadam
- Tak já budu citovat, přímo z této diskuse. Víte, buďto nelžete, nebo si ty své lži alespoň pamatujte a držte se jich.

Nejsem sám kdo si Vašeho nestoudného napadání všiml:
zuzini
Re: Jesle
(8.4.2009 12:55:08)
.... a z matek na rodičováku děláš zlodějky.
Příklad diskutérky, kterou jste také napadla a ač nejmenuje, je jasné kdo to tu tvrdí:
lenka 6/05
ach jo
(10.4.2009 20:08:19)
Přiznám se, že já jsem osobně trochu na rozpacích, když mi někdo řekne, že jsem na rodičáku jenom proto, že se mi nechce pracovat
A další diskutérkam která to Vaše napadání vidí
nordica
Re: skandinávský model
(9.4.2009 23:33:55)
...Navíc nechápu, jak si vůbec dovoluješ se tady navážet do některých matek, když sama máš paní na hlídání...

A teď Vaše napadání:
Kimmy, 2 deti
Re: Jesle
(8.4.2009 12:21:05)
Všicni RP zneužívají, protože je to nekontrolovaná platba na účet. Mnohokráte zopakováno v x Vašich postech.
Kimmy, 2 deti
Re: Jesle
(8.4.2009 12:07:41)
no presne tak!! ale vyhovuje tem, kteri touzi byt doma tri roky a dostavat penize od statu... (Vyžírkám jedněm, jen zbývá dopsat)

ja jen pisu, ze ten system je spatny - to neni napadani
- Ne to neni napadání ale ty tuny řečí o tom jak toho všicni zneužívají ano.
JirkaF
(IP adresa 193.85.226.212)
  • 
17.4.2009 9:34:26
no a kde je prokazana nejaka souvislost mezi ADHD a jeslemi?
- Víte jak to je? Chtrému napověz, hloupého ... nech bejt...
- Malý QUIZ: Jestli že jsou nějaké faktory, které zvyšují pravděpodobnost budoucích potíží(často celoživotních), pak je rozmné: za A se jim vyhnout, za B předstírat že neexistují a doufat, že už existuje prášek či injekce na všechno.
Nebo vy tvrdite, ze pokud jsou deti doma tri roky s matkou, pak ADHD nedostanou a kdyz pujdou do jesli, tak ano??? Tomu snad nemuzete verit ani vy...
- Tvrdím, že se riziko sníží. Znovu opakuji, že faktorů je jistě více a také že jde o to, jak se ta doba využije. Tedy, pro Vás: Jestliže má matka své děti na háku, tak nepomůže ani doživotní RD. Ale na rozdíl od těch kterým jsou vlastní děti volný, tak jsou i tací, kterým ne a opravdu se jim poctivě věnují. A zastírání či maskování tzv. ekonomickou nutností atd. je jen kouřová clona. Holá zkutečnost je prostě taková.

....je potreba mnohem vice, nez tech programatoru....
- Jistě jsou sestry třeba, nicméně asi nemají srovnatelné ohodnocení, viďte? A pak píšete, či sestry jak jste chudinky platově diskriminované. A opakuji že schopné ženy, které opravdu něco umí (mají vlastní firmy či jsou těmi managerkami) o diskriminaci neřvou. To je doména neschopných.

Tak kdyz si vezmu vas priklad programatorky - dejme tomu, ze mate stejne kvalifikovanou zenu a muze - obema je treba 26 let, oba maji stejnou skolu, srovnatelnou praxi, oba jsou bezdetni. Koho myslite, ze ten zamestnavatel prijme?
- Ženu, protože se častěji nabídne levněji než muž. Ekonomika.
- A programovat může i doma na mateřské. Navíc jako zaměstnavatel můžu počítat s její vděčností a větší oddaností firmě. Muž si řekne víc už na začátku, nabere know-how a pokud mu nepřidám, tak jde ke konkurenci za víc či lepšími podmínkami.

....neverim, ze feministky rikaji, ze by zeny odvedly "odbornější kvalitnější práci za nizsi mzdu" - myslim, ze rikaji, ze za stejnou praci zeny dostavaji nizsi mzdu...
- Feministky toho nakecaj a všechno lži.
- Tvrdí, že jsou ženy diskriminované, protože berou míň v absolutních číslech. Už bylo dokázáno, že je tolež jak věž. Rozdíly jsou zejména v osobních preferencích, které jsou u mužů a žen rozdílné. Naopak když si vezmete jedince se stejnými preferencemi (kariéra) tak ženy jsou až o 40% lépe placeny na stejných pozicích.
- Běžně zaměňují rovnoprávnost(legitimní požadavek, jehož již dávno bylo dosaženo) za rovnost ve výsledku. Tedy jako by řval například fotbalový klub Horní-dolní že nemá stejné prachy na provoz jako AC Milán či Sparta a tak jsou diskriminovaní ....
17.4.2009 9:26:55
Kimmy, teda nevím, v mým okolí na maloměstě se teda nikdo nebouřil~t~, zřejmě proto, že se to tu nikoho netýká~t~.

Já spíš přemýšlím, kde to žiješ ty. No já za mladých časů byla v Anglii jako au pair v bohaté rodině a paní si zřejmě taky nestěžovala a ani se moc nenadřela. Veškerou práci v domácnosti jsem zmákla já a ona zatím brouzdala celé dopoledne po cvičeních a kosmetikách. A doma měla 10měsíční batole, o které jsem se starala já. No a pak tam taky byly rodiny chudší, které si au pair ani paní na úklid dovolit nemohly a bylo to o něčem jiném.

Neřekla bych, že něco dramatizuju, jen žiju v realitě všedního dne. S kamarádkami jsme se shodly, že MD byla pro nás zatím největší psychický a fyzický záhul, který ale na druhou stranu vyváží radost z dětí a jejich pokroků. ALe já nepracovala před MD u pásu, tak možná by nějaká pokladní či dělnice řekla, že MD je proti tomu leháro~y~.
jana38
17.4.2009 9:12:50
Kimmy, postav se na měsíc někde v montovně k pásu nebo v tesku za pokladnu, a pak tady dávej hraběcí rady o tom, jak ženská není strhaná.

Pracovala jsem v mládí dva měsíce na brigádě u pásu v pekárně, stačilo mi to na celej život, orvaná jsem z toho byla jak borůvky a to mám fyzičku celkem dobrou. Ale denně přerovnávat metráky přenosek s chlebem, osm hodin stát na nohou... tys asi nikdy fyzicky nepracovala, není-liž pravda? A fakt si myslíš, že jenom proto, že ty sedíš celej den u kompu neexistují ženský, co v práci dřou??? Já jsem hodně happy, že to moje seznámení s výrpbním provozem byla jenom pubertální zkušenost a nemusím to dělat celej život.
[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 937 [Dalších 757 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.