| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nosní mandle

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 4641  [Dalších 4561 >>]
borovice + 5 35110
5.3.2016 0:05:31
Já se psychicky připravuju, že o svojí nezakrnělou nosní mandli přijdu. Vadí mě při vyrovnávání tlaku při potápění.
Synovi jsme jí nechali vzít před rokem, protože dýchal ústy, chrápal, měl takový ztuhlý obličej (mimické svaly) a slibovali jsme si od toho i lepší prokrvení mozku a zmírnění jeho dys ve škole. Mandli má venku, nosem se dýchat nenaučil, v noci stále chrápe, mimiku má ztuhlou :-(
U mladší dcery jsem se nechala přemluvit lékařkou na ORL, protože měla vpáčené bubínky a hůř slyšela. Asi po půl roce znovu vpáčené bubínky ... Hrozila nám další operace, trubičky do uší, ale samo to vymizelo po létě stráveném u moře.
Tina+Jiřík2008 81121
4.3.2016 22:59:28
Naše zkušenost s nosní mandlí je asi taková - syn byl na odstranění v necelých 5 letech...nikdy neměl zánět uší, jen často míval husté rýmy, pak už téměř pořád huhňal, vycházela mu i špatná křivka na tympanometrii (měl podtlak v uších)...víc než půl roku jsme ještě vyčkávali, zkoušeli všechno možné, jestli se to nezlepší - homeopatii, Aerius apod...vždycky se to přechodně na chvilku zlepšilo, ale po čase to bylo zase zpátky....nakonec už nemohl prakticky vůbec dýchat nosem, dýchal jen pusou, u jídla se skoro dusil, v noci chrápal a měl dechové pauzy...takže pak jsme celkem rychle dostali termín na adenotomii...zákrok proběhl úplně v pohodě, ráno jsme nastoupili, dopoledne šel na sál, večer jsme po kontrole jeli domů...odpoledne už si hrál na oddělení v herničce, dostal oběd i svačinu, skočili jsme pro zmrzlinu....večer doma už vypadal jako kdyby ani na žádné operaci nebyl...po odstranění mi během následujících dnů pořád fascinovaně oznamoval, že někde něco voní, nebo smrdí~:-D, to předtím vůbec necítil....asi za rok to vypadalo, že se mu to vrací, bála jsem se, že mu zase dorostla, přechodně zase huhňal...ale dostali jsme na ORL nějaké kapky s kortikoidy...stříkali jsme asi dva týdny, pak jsme je postupně vysadili a od té doby má pokoj....rýmu sem tam má, ale nic víc...loni měl angínu, ale s tou lehla téměř celá třída včetně paní učitelky, jinak za celý svůj 8 letý život měl 2 angíny a neštovice, jinak jen sem tam rýmu....vyšetření sluchu už má v pořádku...myslím, že je to i věkem, nosní mandle snad prý s věkem jakoby "zaniká", takže teď už snad bude mít pokoj:-)
Haaribo 87262
4.3.2016 22:35:19
Ze by to byla nejaka extra kura nevim, ale pichany pnc mel pokazde, bohuze pendepon nebyl k dostani, nevim jak ted. Dokonce v rijnu mel cepy na mandlich jeste 14 dnu po dopichani.
.libik 142094
4.3.2016 16:20:08
Na šamany mi nešahej~:-D, i když ti dálkoví jsou krapet podezřelí..
Šuplík 137953
4.3.2016 14:11:06
když se vyndá zbytečně, tak prý mohou být problémy s tím, že chybí "hráz" protiinfekcím zvenčí přicházejícím kapénkovou nákazou. ale myslím, že zbytečně se to neindikuje, takže to co sjem napsala je čistě hypotetické (vyslechnuté tedy od lékařů)~d~
.kili. 125672
4.3.2016 13:52:01
" nejde o poruchu produkce, ale likvidaci enzymu."

pro takové vysvětlení není opora ve světové literatuře, i sekundární laktasová deficience (hypolactasie) je z laese buňky tenkého střeva, likvidace enzymu je fabulační interpretace
Modřinka 37246
4.3.2016 13:46:01
Mně to vysvětlil tak, že laktáza je velmi citlivá na všechno možné, např. i na zvýšenou tělesnou teplotu a infekty, které mu neustále probíhaly na mandli, ji likvidovaly. Tj. pokud jsem to pochopila, nejde o poruchu produkce, ale likvidaci enzymu.
sovice 18997
4.3.2016 13:34:37
Dceři vyndávali nosní madli po opakovaných zánětech středního ucha (v řádu měsíců, pak už týdnů) někdy před třetím rokem. Záněty zmizely jak mávnutím kouzelného proutku.

Zhruba v deseti letech měla další zánět a tehdy na ORL sdělili, že mandle dorostla a doporučují zvážit opětovné trhání. Byla jsem vcelku pro, exmanžel byl celkem proti a domluvili jsme se na odkladu, že chce zkusit jakéhosi léčitele na dálku (o tomto si myslím své). Nicméně situace nebyla nijak naléhavá, záněty se zatím neopakovaly, tak jsme se domluvili, ať zkusí "šamana" a uvidíme. Další zánět nepřišel a dceři mandle zůstala.

Tak si vyber ~:-D
.libik 142094
4.3.2016 13:24:13
Já nepochybuji o tom, že "je řada metod, řídících se zásadami zpracování statistických dat v přírodních vědách, tyto metody využívají autoři prací, které se věcí zabývají, posléze jsou prováděny metaanalysy", to by ani jinak nebylo možné.

Postrávám vyhodnocení stavu konkrétního pacienta vzhledem ke všem dalším okolnostem vztahujícím se k individuálnímu případu.

.kili. 125672
4.3.2016 13:16:54
"jaká je zpětná vazba od šťastných operantů?"

otázce příliš nerozumím, pokud máte na mysli zjištění efektu adenotomie, pak je řada metod, řídících se zásadami zpracování statistických dat v přírodních vědách, tyto metody využívají autoři prací, které se věcí zabývají, posléze jsou prováděny metaanalysy.
Stejně tak jsou známy problémy adenotomií navozené, které se pak dají srovnat s befefity.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 4641  [Dalších 4561 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.