Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Sylva Š. | 139216 |
8.5.2017 17:17:00
Liška: "ta děcka o nějaké náhradní rodiče nestály"
Sylva: "Jenže přechodní pěstouni opravdu nemají být náhradní rodiče." Liška: "a? takže dítě někde třeba rok žije, ale nevytvoří si žádné vazby? nebo co tím chceš říci?" Na to jsem napsala, že neexistuje jen vazba rodič-dítě. Což znamená, že existují i jiné vazby, například vychovatelka - dítě, teta a strejda - dítě, učitel - dítě, dospělý kamarád - dítě. Například. V PPP by měla asi nejspíš fungovat vazba teta a strejda - dítě. Tedy prostředí, kdy je dítě sice v rodině, tedy je s někým, kdo se o něj stará 24h denně, má nějakou jistotu, "tety" se nestřídají po uplynutí směny, ale zároveň to není "jeho" rodina, tedy nejsou to jeho rodiče, dokonce ani náhradní. |
xxxxxx2 | 134466 |
8.5.2017 16:51:17
Sylvo - fakt? tak kde jsem psala, že vazby rodič-dítě?
|
Ananta | 97295 |
8.5.2017 16:49:24
Jaký zákon řeší, že se nesmí odebírat kvůli špatné finanční situaci nebo bytovým podmínkám? U nás je většina dětí odebraná právě z tohoto důvodu.
|
Sylva Š. | 139216 |
8.5.2017 16:47:17
Ne, Liško, nezačala jsem o tom psát já . To jen tys upravila a překroutila k obrazu svému to, co jsem skutečně napsala.
|
xxxxxx2 | 134466 |
8.5.2017 16:41:29
Kat - pokud bydlíš někde v rodině x někde v DD, tak je to rozdíl. V tom prvním jsi nucena/tlačena více do vytváření vazeb (nikoli jen vazeb mamatata, ale vazeb obecně). V tom druhém můžeš být snáze v neutrálním módu.
|
Kat | 121378 |
8.5.2017 16:39:08
Lisko, jenze pestouni nemaji byt rodice. Oni maji "jen" poskytnout zazemi. Klidovou zonu. Nemaji primarne budovat vztahy a delat mamutatu....
|
xxxxxx2 | 134466 |
8.5.2017 16:38:03
"Neexistuje jiná vazba než rodič-dítě?"
ale o tom jsi přeci začala psát ty, Sylvo. A co ti jde? Já psala, že děti nestály o vytváření nových vazeb. Ty si do toho dosadila vazbu rodič-dítě a teď to obracíš proti mně? Přijde ti to v pořádku, takto vést diskuzi? |
Sylva Š. | 139216 |
8.5.2017 16:36:48
Girili,
dítě, které je v pohodě, se do NRP většinou nedostane. Neboť je v pohodě právě proto, že má funkční rodinu. |
xxxxxx2 | 134466 |
8.5.2017 16:36:11
withep - místo investic do pěstounů na přechodnou dobu bych chtěla, aby stát investoval do zařízení typu Klokánek, přesněji zařízení vzniklých někde při nemocnicích (kvůli okamžité dostupnosti lékařské péče a možnosti děti komplet vyšetřit), ale ve formě těch Klokánků (malý počet dětí, dostatečný počet dospělých pečovatelů-profíků, zkušených a dobře placených, útulné). Tam by mohly děti být řekněme max 3 měsíce, než soud rozhodne či OSPOD pomůže vyřešit situaci v biologické rodině, apod..
Já nevěřím, že pěstoun na přechodnou dobu je schopen zvládnout tu péči na dostatečně kvalitní úrovni, zejména u těch problematičtějších dětí. Nemají dost zkušeností. Zejména, pokud ta vyšší odměna přitáhne i lidi, co to dělají jen s výhledem na ty peníze. |
Sylva Š. | 139216 |
8.5.2017 16:30:35
Neexistuje jiná vazba než rodič-dítě?
Hele, mě ta problematika hodně zajímala, když se o PPP začalo mluvit. Takže jsem si sháněla informace, četla jsem, ptala jsem se lidí, kteří o tom něco věděli. Na jednu stranu nepovažuju PPP za ideální řešení, na druhou stranu v nějakých situacích nevidím lepší řešení. Takže fakt poznám, že o tom buď nic nevíš, nebo záměrně překrucuješ a upravuješ. Mimochodem - v jakém že to zařízení typu Klokánek je přítomný lékař? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.