Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
neznámá | 91073 |
5.9.2016 10:13:56
V dnešní době, kdy je porod v televizi několikrát denně a rodí i krteček, mi přijde nepravděpodobné, že by něco uniklo.
Nikdy jsem se s dětma o těchto věcech nebavila a přesto pětiletý věděl, že jsem těhotná, měl správnou představu jak jsem otěhotněla a naprosto přesně věděl jak probíhá porod. Pohybuje se mezi zvířaty, je mu jasné, že lidi se budou rozmnožovat podobně jako ostatní savci a netřou se jak ryby. Hodně sleduje dokumenty, BBC je fakt dobrý. Jak moc se o tom baví s kamarády netuším, on má jasno. Ví i o menstruaci. A řešit poluce mi přijde absolutně vtipné, to jako třináctiletý nemasturbuje, že by nevěděl co se stalo. |
Gertruda | 71818 |
5.9.2016 10:13:47
Jentakj, tak dlouho sice ne, ale do nějakého výživného věku typu čtvrtá třída, myslím. Fakt blbý. My se s maminkou o věcech bavily, ale mě to nezajímalo a nikdy mě nenapadlo pátrat, jestli existuje ještě nějaký jiný způsob. Tohle mi přišlo logické a vystačilo mi to. Dokonce je možné, že mi to maminka i říkala, ale já to neudržela. Nevím. Každopádně to byl šok, který se mi před spolužáky nepovedlo ututlat
|
Len | 108740 |
5.9.2016 10:13:29
Jo, ja takhle udelala v osmdesatych letech osvetu ve skole ve treti tride. Maminka tehdy koupila uzasnou svedskou publikaci s velmi jasnymi fotodokumenty, takze porod jsem hned napoprve mela zprostredkovany jako prirozeny a tak jsem to predala cele tride. Byla jsem prvni, kdo vedel, jak se rodi deti (krome tech cisaru, ty byly zprostredkovany nejak driv).
|
jentakj | 147688 |
5.9.2016 10:13:29
Commer - tak mezi námi, já bych osobně byla raději, kdyby se syn učil kondom navlékat na sobě a v soukromí - ne ve škole na banán.
A jinak o tom uspokojení - tak ono se dneska hodně hovoří o tom, že jak dívky, tak chlapci, se učí sex. dovednostem od starších partnerů - to taky není od věci. No a kdo to chce rovný s rovným, tak si prostě info najde, a nemusí se při tom hledání informací extra snažit. |
Z+2 | 109449 |
5.9.2016 10:11:34
Tak moje děti už viděli zaječici v krtečkovi, a pak viděli jak se rodí jehňátka a taky hříbátko. Myslím, že jim to jak probíhá porod netajíme. Navíc si myslím, že dokud se porod nekoná, tak je skoro jedno jestli to víš nebo ne. Přesto pokud ti ta informace delší dobu unikala, musela jsi být dost mimoň.
|
-Commer- | 147259 |
5.9.2016 10:09:01
jentakj, ale já si svoji intimní hygienu odbývám mimo děti, takže něco musím dceři skutečně vysvětlit jak se dělá, ne že počkám až to odkouká. Oni se to tedy tady učí hodně ve škole, po náboženství mají sexuální výchovu, kde se mimo jiné učí i navlékat ten kondom na banán a taky se chlapci učí, že žena má být uspokojená a že je to důležité, což by mnoha českým chlapcům taky prospělo, Ne se dovalit na druhý bok a zeptat se, ty jsi ještě nebyla? a usnout.
|
jentakj | 147688 |
5.9.2016 10:08:03
Gertrudo - tak za komoušů byly info dost sporé, ale kdo chtěl, tak si ty informace našel o všem, co ho zajímalo. Nějak mi není jasný, do jakého věku ti unikla informace o klas. vaginálním porodu. Do tvého vlastního porodu asi ne, že jo.
|
Gertruda | 71818 |
5.9.2016 10:05:27
My jsme doma pozorovatelé a experimentátoři a ještě ke všemu rádi žvaníme. Mě se například stala taková nepříjemná věc v mládí, že mi nějak unikl porod (maminka mi vysvětlila jenom císařský řez, po kterém měla na břiše edukativní jizvu). Do situace mě ve velice pozdním věku zasvětili spolužáci, ještě teď si pamatuji na ten šok. Tož já raději ověřuji, že syn ví.
|
-Commer- | 147259 |
5.9.2016 10:04:48
Monty, já taky nevím, můj první manžel byl z rodiny zdravotníků a tam se otevřeně hovořilo o všem, taky měl rodiče o 15 mladší než byli moji rodiče, tedy zcela jiný vztah než já s mým otcem profesorem. A věděla jsem, že tyhle věci dává dobře, takže jsem ho požádala, aby se toho chopil. Na druhou stranu si umím představit, že bych to řekla jemu i já, některé věci jsme spolu probírali, chdil se silně věřící dívkou, tak jsme mu říkala, že to bude možná jiný atd. A hlavně vzhledem k tomu, že zdejší matky přetahují synům předkožku ve vaně do relativně "vysokého" věku, což já bych synovi na intimní místa nikdy nesáhla, od doby co vyrostl z plínek, tak to asi fakt mám jinak.
|
jentakj | 147688 |
5.9.2016 10:04:17
Tak zrovna informovat o menstruaci dívku ve třinácti je dost pozdě.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.