Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Manka+Cipísek | 100730 |
9.3.2018 7:47:51
Vedete daňovou evidenci, nebo uplatňujete výdaje paušálem?
V každém případě přiznáváte jako fyzická osoba nevedoucí účetnictví tu částku, kterou jste reálně obdrželi, tj. to, co přišlo na účet. Daňová evidence nezná kurzové rozdíly. Pokud vedete daňovou evidenci a vzniká vám "kurzový rozdíl", tj. rozdíl mezi fakturovanou částkou a částkou, která přistane na účet, tak do peněžního deníku zaúčtujete platbu, tj. co jste skutečně obdrželi a "zbytek", co vám zůstane viset jako pohledávka, či jako přeplatek faktury bych dala jako nedaňový výdaj (příjem). |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
9.3.2018 7:40:11
Rozdíl bude velký proto, že banka strhne za převod na Kč poplatek.
|
Zaiza | 89918 |
8.3.2018 23:01:37
Ahoj,
Dotaz- pokud fyzická osoba, která nevede účetnictví, vystaví fakturu v eurech a peníze se mu připisují na český korunový účet automaticky v korunách- jakou částku píše do daňového přiznání? Podle kurzu k danému dni( ačkoli reálně obdrží úplně jinou, menší sumu) anebo započte to, co se jí připíše na účet?Rozdíl je docela velký, banka má samozřejmě méně výhodný kurs. Děkuji |
PJana | 86863 |
2.3.2018 22:38:20
300 hodin za rok, ale nikde není stanovený limit, kolik za hodinu. Takže klidně může mít sepsanou smlouvu na 10 hodin měsíčně a 900 Kč na hodinu.
|
Monika | 123907 |
2.3.2018 17:12:27
Na dohodu o provedení práce můžeš pro jednoho zaměstnavatele odpracovat max. 300 hodin za rok (to je cca 37 dní při osmihodinové prac. době, tak hlavně, jestli se "vyplatí" tohle ...
|
Manka+Cipísek | 100730 |
2.3.2018 10:07:13
Doplatek do minima mám na mysli doplatek zdravotního pojištění samozřejmě, píšu v rychlosti.
|
Manka+Cipísek | 100730 |
2.3.2018 10:06:06
Ještě doplním Libíka a informace v odkazu.
Z DPP nad nad 10000 měsíčně se automaticky odvádí záloha na daň z příjmu jako z klasického platu. Pokud by tvůj plat nedosáhl v některém měsíci minimální mzdy, tak doplatek do minima ti strhne zaměstnavatel ze tvé mzdy a odvede. Nemusíš ty sama osobně nic doplácet, v tom smyslu, sama něco platit. Doplácíš na to tím, že ten rozdíl do minima se ti strhne ze mzdy. Proč nechceš podepsat prohlášení k dani? Moc nerozumím větě "zaměstnavatel nebude chtít se mnou podepsat prohlášení" To zda podepíšeš prohlášení k dani nebo ne je tvoje volba, zaměstnavatele to nic nestojí, jen musíš myslet na to, že můžeš podepsat prohlášení pouze u jednoho zaměstnavatele, pokud jich máš víc. Pokud jsi dosud byla na úp, tak tohle bude zřejmě tvůj jediný příjem, tak nevidím žádný rozumný důvod proč prohlášení k dani nepodepsat a odvádět státu dobrovolně o 2070 kč na dani víc. Kor při takhle malé mzdě. |
.libik | 142094 |
1.3.2018 22:25:10
tady to máš hezky vysvětlené
https://www.penize.cz/mzda-a-plat/329866-dohoda-o-provedeni-prace-a-dohoda-o-pracovni-cinnosti-2018-rady-a-kalkulacka |
stressya | 140380 |
1.3.2018 18:21:10
Najde se tu někdo, kdo by mi dokázal poradit? Jsem delší dobu vedená na ÚP, teď mi byla nabídnuta možnost práce na DPP na půl roku s tím, že bych se musela odhlásit z ÚP a sama si platit pojištění. Vůbec se v tom nevyznám, zatím jsem na DPP nepracovala. Poradí mi někdo, kolik bych odváděla při čistém výdělku cca 11000Kč a jestli se mi to vůbec vyplatí? A jak je to s daněmi v případě, že se mnou zaměstnavatel nepodepíše prohlášení o dani? Pak si ho tedy budu podávat sama s tím, že v něm můžu uplatnit zvýhodnění na sebe a dvě děti a vraceli by mi případně něco na daních? Předem děkuji za odpovědi.
|
Mariana +2 | 135342 |
27.2.2018 23:09:30
tak tím "poslalo" mohli ještě myslet ty prachy, jestli mu už vyplatili přeplatek tak s tím už nebudou a ani nemají moc možnost hýbat
Druhý zaměstnavatel vám může potvrzení vytisknout znovu. Jen bych připomenula, že pokud se ta dvě zaměstnání překrývala, tak nelze dělat zúčtování. To lze jen pokud zaměstnání na sebe nazují jedno za druhým. Tedy nemusí bezprostředně, samozřejmě může tam být mezera, jen se to prostě nesmí časově překrývat. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.