Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
olgava | 9999 |
21.2.2014 14:20:14
Qweerty, ale tys nepochopila, co jsem tim chtela rict.
Ty sama muzes mit nejaky svetonazor, pohled na vec. Treba jsi verici katolik, nebo jsi presvedcena o evolucni teorii. Nebo veris v mimozemstany...... V beznem skolstvi se detem predlozi vice nazoru. Proste me dite chodi na etiku, dozvi se tam o krestanstvi, o dalsich nabozenskych smerech atd, v biologii se dozvi, ze existuji ruzne teorie vzniku cloveka atd. Ale proste ve WS to tak neni. Tam se odprezentuje teorie Steinerova. Nic vic. Zadny jiny pohled. Jak jsem psala. Pro me je Rudolf Steiner blazen. Jeho teorie blaznive a nedovedu si predstavit, ze takovymto teoriim vystavim svoje deti. ( o problematiku jsem se zajimala s tou zminovanou sikanou od ucitele smerem k zakovi u ditete me zname. Tenkrat jsem cetla hodne textu a dospela jsem k nazoru, ktery mam dnes ) Ale to neni nic proti nicemu. Proste nekomu se to muze zdat dobre, nekomu ne. Tak jako se vsim. |
ctvrtka | 123886 |
21.2.2014 14:11:26
Kamisi tak nejak. Kdyz si vzpomenu co vyplodil Sisyfos ohledne kojeni, porodu atp. tak tohle pocitam bude neco podobnyho.
Znova, nikdo po mne nikdy zadny esotericky splynuti se Steinorovo filosofii nechtel, stejne tak jako se po mne nechce abych splynula s evangelickym nabozenstvim jenom proto ze moje deti navstevujou na statni zakladce evangelicky nabozenstvi. |
olgava | 9999 |
21.2.2014 13:51:31
Kamisi, ja nektere veci od spolku Sisyfos take nepovazuju za dobre, ale zrovna tenhle o WS povazuju za dobry. Tak nejak to citim ja.
|
Kamisi | 129832 |
21.2.2014 13:48:03
No nevím, zrovna co kritizuje spolek Sisyfos, většinou stojí za pozornost.
|
olgava | 9999 |
21.2.2014 13:34:00
Velmi se mi libi tento clanek.
http://www.sisyfos.cz/dokument/hert_waldorf.htm |
Buchli | 121873 |
21.2.2014 13:33:34
Promiň, znám fakt jen tohle jedno dítě, navíc nechodilo do školy v Praze. Máš pravdu, že úroveň jednotlivých škol se může diametrálně lišit.
|
olgava | 9999 |
21.2.2014 12:53:45
Qweerty, ja vim, ze ten vtip neni uplne novy, navic pochopitelne jsou vyjimky. Nektere skoly z te filozofie R. Steinera prebira jen neco, nektere vse. Je to jiste ruzne.
Muj internista ( kolem 55 vek ) je tez absolventem waldorf skoly S tim splynuti jsme mela na mysli asi tohle. Musim souhlasit a ztotoznovat se s filozofii, dle ktera ta skola uci. Jsou skoly, ktere treba neuci evolucni teorii, jen a pouze teorii stvoreni. Je to pro tu danou skolu dogma. ( ted tedy nemluvim o ws, tam nevim, jak to funguje ) Musim se ztotoznit s faktem, ze me dite bude vyucovano teorii dle ucitele ( potazmo tedy dle waldorf pedagogiky. To se muze zdat ok, ale ten clovek nedostane rozsirenejsi pohled na vec, jen proste ten jeden, ktery je pro tu waldorf spolecnost stezejni, vse ostatni bude spatne, mozna i zamlceno ).Musim se ztotoznit uceni dle epoch. Musim se ztotoznit s tim, ze se me dite pri nastupu do skoly nebude hned ucit cist. |
Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
21.2.2014 12:52:08
No tak evoluce a křesťanství a hinduismus, to je pro mě dost míchání hrušek s jabkama. Taková ta utkvělá představa, že to jsou konkurující si názory, přitom to jedno je přírodověda a to druhý náboženství a každý se to věnuje úplně jiný sféře lidskýho života a poznání.
Jinak z waldorfu mám od různejch známejch dost děsivý ohlasy, z různých škol. A taková škola v okolí ani není, takže o tom neuvažuju. Ale nepochybuju o tom, že nejvíc ze všeho bude záležet na konkrétních lidech, kteří to dělají. Nevylučuju, že někde třeba jsou v pohodě. |
Eržika. | 36295 |
21.2.2014 12:41:06
Tino, jo asi tak...
V montessori letos probrali evoluční teorii vzniku světa, pak pozvali tuším faráře a ten přednesl křesťanskou verzi vzniku světa a pak ještě měli myslím hinduistickou teorii, jak vznikl svět ze zrna rýže. To mě vyhovuje - prostě se řekně, že někdo to má tak a někdo jinak. |
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
21.2.2014 12:36:37
Šešule, na mě ten waldorf taky působí dost sektářsky, kamarádka kdysi studovala walfdorskou školu, bylo to něco jako střední škola - akademie sociálního umění, nebo tak něco, byla jsem tam s ní párkrát na přednáškách a už od začátku mi to nesedělo a kamarádka odtamtud po asi 2 letech odešla, ani to nedodělala, bylo to prý fakt jako sekta a to ona je jinak velmi otevřená různým alternativním směrům a tak, ale tohle se prý nedalo...
Já bych syna do Waldorfské školy právě proto nikdy nedala a navíc on je spíš technicky založený realista, se smyslem pro skutečné detaily, takže pro něj by nějaké legendy a takový ten jejich zvláštní svět prostě nebyl - k tomu by se podle mne taky mělo přihlédnout, každému tahle filozofie vyhovovat nebude...a myslím, že ten požadavek na spolupráci s rodiči, který na těch školách je, opravdu leckde hraničí se sektářstvím....i když samozřejmě to nemusí být všude stejné... Když už alternativní směr, tak to bych si syna dokázala představit v Montessori škole, ta je mi o dost bližší... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.