| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 647  [Dalších 587 >>]
BERBER+A+L+V 7963
21.2.2014 11:24:11
Tak jsem si dávala pozor abych nespletla i/ý, až jsem to slovo zkomolila celé. pardon.. ~8~
BERBER+A+L+V 7963
21.2.2014 11:23:10
A zazněl tu příměr s círk.školami..

Měla jsem možnost dát děti na círk.školu nedaleko bydliště. Škola má jistě spoustu pozitiv, mimo jiné malý počet dětí ve třídě (cca 15). V současné škole mají moje děti 26-29 dětí ve třídě..
Ale právě s hlavní filozifií školy se ne zcela jsem schopna se ztotožnit, byť mi je křesťanství blízké.
Ale uvítám spíš "vlastní cestu poznání", než mířený vliv.. ~d~

Jak jsem psala waldorf mi taky nesedl.. (byť má jistě i on sám svá pozitiva, v něčem)
Filip T. 134358
21.2.2014 11:21:53
U waldorfských škol u nás lidé často oceňují osobní a vnímavý přístup učitelů, ale waldorfský pedagogický systém je sám o sobě dost uzavřený a strnulý, postavený na ideologických (nebo náboženských, chcete-li) premisách a nepřizpůsobuje se novým pedagogickým poznatkům víc, než z osobní iniciativy konkrétních učitelů.
BERBER+A+L+V 7963
21.2.2014 11:11:50
Poznala jsem (byť okrajově) waldorfskou školu v Německu a v ČR, a mne osobně neoslovila ani jedna z škol.
České školství má své mouchy, to bezesporu, ale waldorf pro mne není cesta.. ~d~
olgava 9999
21.2.2014 11:10:34
Ano, ale zejmena oni jako rodice musi byt o fungovano skoly velmi presvedceni. Musi splynout s tou naukou. Jinak si myslim, ze to nejde dohromady.
Videla bych v tom ekvivalent s nabozenstvim ve skole. Nedam dite do muslimske/katolicke atd skoly, pokud nejsem verici muslim ci katolik.
fisperanda 60761
21.2.2014 11:03:31
Muselo by jít z waldorfské školy do waldorfskýho světa.
Jinak těžce narazí.
olgava 9999
21.2.2014 11:02:04
Amozrejme zhroucene :-)
olgava 9999
21.2.2014 11:01:19
Tak hlavne prace Steinera jsou v podstate velmi rasisticke.

Pro me je ws neprijatelna z toho faktu, ze neprijme odlisny nazor. Je nutne sledovat ten "antroposophicky kontext". Musim mu verit. Pokud ne, mam smulu a me dite s tim.

Jinak Tedy znam dite, ktere bylo v prvni tride pomerne brutalne sikanovane ucitelem, trvalo to rok, vedeni skoly se za ucitele postavilo. Dite shroucene, popchopitelne muselo prejit do bezne skoly, zpet do prvni tridy, nebot neumelo ani cist, ani psat, ani pocitat.
Eržika. 36295
21.2.2014 10:53:07
Kamisi, jednotlivé waldorfské školy se dost liší - je to o lidech jako všude.

Ano, mě taky myšlenky dr. Steinera, ze kterých vychází antroposofie a waldosrfské školství příliš nesedí...
Citronove koliesko 7937
21.2.2014 10:47:19
Bežne sa hovorí, že žiaci WŠ nevedia poriadne čítať a počítať ale vedia vytancovať svoje meno ale záleží to priamo od školy (učitelia, vedenie). Môj šéf je zakladateľom jednej WŠ, niekedy tam chodí vyučovať prírodovedu (berie si na hodiny aj svoje psy). Naposledy sa táto konkrétna škola umiestnila na 3.mieste vrámci Bratislavy pri celoslovenskom testovaní (Monitor9).

Osobne by som tam dieťa dala len ak by malo vážne problémy so začlenením v bežnej škole. Majú odlišný prístup, snažia sa u dieťaťa rozvíjať to na čo má, v čom je dobré. trochu by som sa bála ako si potom zvykne na bežnú SŠ.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 647  [Dalších 587 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.