Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Danulu | 23974 |
|
|
26.3.2017 22:22:45
Lassie to urcite,ale pokud je to mozne
|
| Danulu | 23974 |
|
|
26.3.2017 22:21:19
Baro ale proc se sebemrskst,kdyz to jinak neslo?
|
| Danulu | 23974 |
|
|
26.3.2017 22:20:21
Baro a kdo by chodil do prace,staral.se o deti a barak? To proste jeden.clovek nezvladne,
|
| zefýr | 58223 |
|
26.3.2017 22:12:21
Báro, já zažila péči- rok doma umírala- u prababičky, ale to mi bylo 16 a mamku jsem jen střídala.
Pak mamku, umřela doma. Umím si své limity představit zcela jasně, ale partner je přeci jen ještě jiná kategorie...takže vlastně neumím. |
| Kat | 121378 |
|
26.3.2017 22:10:27
Zefýr, myslím si, že není nutný "zvládat to sama". Důležité je se k tomu nějak postavit, něco dělat nebo organizovat, zaplatit. Blbý je, když v tom průseru zůstane jen kus rodiny. A zbytek rodiny je mimo.... Strašně to zamíchá a změní vztahy v rodině. A to třeba na dlouhá desetiletí - pokud je ta péče také dlouhá na mnoho let. Osobně si vůbec netroufám odhadovat, co bych já zvládla či ne. Fyzicky bych manžela rozhodně nezvládla. Jen doufám z hloubi duše, že pokud přijde taková doba, ustojím ji se ctí a statečně. A tak, abych se zpětně nemusela stydět......
|
| Diva.Bara | 37553 |
|
26.3.2017 22:04:16
zefýr, já toto u rodičů zažila, a to jak český nemocniční špitál, tak i zahraniční hospic, kde to bylo úžasné. postarat jsem se nemohla - malé děti, bydleli jsme daleko. proto si umím představit, že u manžela bych to řešila péčí doma, kdyby to bylo jen trochu možné. a to nejsem pečovací typ, smradlavé pleny měnil manžel, apod.
|
| Diva.Bara | 37553 |
|
26.3.2017 22:00:42
jj, souhlasím. smutný mi přišlo to, že apriori, když toto zdaleka ještě řešit nemusím, vím, že ode mne ta péče prostě nebude. já tak nějak počítám s tím, že kdyby cokoliv, tak já tu péči dám, pokud to neohrozí existenci rodiny (malé děti, hypo).
|
| Lassiesevrací | 134328 |
|
|
26.3.2017 21:59:32
Danulu, to je uvažování mladého, zdravého člověka. Člověk stárne a časem není tak flexibilní. Má své zvyky. Nerad mění místo pobytu. Je rád ve svém. Mladý člověk má nějaké představy, co by dělal, kdyby....(ochrnul, oslepl, dostal Alzheimera). Ale věř, že tohle se časem mění a jako stárnoucí osoba už tak radikální nebudeš. Zažila jsem interny, LDN, psychiatrie...v zahraničí domácí péči. Jako ta pečující osoba. A za sebe říkám, že žádný starší člověk se netřese na ústavní péči, kde zapáchá cizí stolice v míse, kde je x lidí na pokoji (někdy i jeden spolubydlící je moc), kde je vše neosobní. Jedna fotka na stolečku ti domov neudělá.
Klidně pomoc profesionálů, ale doma je doma. Pokud je to alespoň trochu možné.... |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
26.3.2017 21:57:48
Báro,
když to trvá třeba rok i déle, tak potřebuješ občas nějakej časi i na vlastní relax, aby ses z toho nezbláznila. |
| zefýr | 58223 |
|
26.3.2017 21:57:43
Báro, já na tu otázku nedokážu odpovědět. Možná bych to s pomocí profesionálů a otupělá práškama dala, jinak bych musela napsat asi to, co Danulu.
Já na přímou péči o člověka podle mě nemám. Zatím jsem to sama nikdy nezvládla. A netýrám se za to. |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.