Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Danulu | 23974 |
![]() |
31.1.2017 10:11:22
Sestrenice mluvi na dite cesky,otec franzousky , bydli.v nemecky mluvici zemi. Na jare az mu budou.dva pujde dopoledne do skolky,kde se nauci.nemecky. zatim nemluvi ve vetach ale mluvi vice cesky nez francouzsky
|
Danulu | 23974 |
![]() |
31.1.2017 10:09:08
Lisko podivne je to hlavne v tom ze tve deti.zuji.v ceskem prostredi
|
Danulu | 23974 |
![]() |
31.1.2017 10:07:52
Je to mozne, moje starsi.dcera ve trech letech mluvila plynule cesky i.svycarsky ale v cestinu.ovladala lip. Mladsi.cestinu.sabitovala a mluvila prvni.svycarsky a az potom cesky,ale bylo.to.tim ze me casteji.skysela svycarstinou.mluvit nez starsi dcera,tak.proc by se namahala mluvit cesky kdyz mama umi svycarsky.
|
Girili | 117849 |
![]() |
31.1.2017 10:04:58
Jednodussi volbou slov to byt muze. To ale neznamena, ze se jeho rec uci rychleji. Rekla bych, ze tobe budou rozumnet stejne dobre nebo i lepe, jen pomaleji zacnou aktivne pouzivat tu sirsi slovni zasobu.
To je zajimave tema. Poptam se kamaradky, jak to maji u nich. U nich je to ale komplikovane faktem, ze s manzelem spolu mluvi anglicky. ![]() |
Citronove koliesko | 7937 |
![]() |
31.1.2017 9:47:18
Lebo reč matky, ak s nimi trávi veľa času, už berú ako "šum".
|
xxxxxx2 | 134466 |
31.1.2017 9:45:38
Všechny naše děti se rychleji učily řeč manžela, než mojí, přestože jsem s nimi trávila více času. Myslela jsem si, že je to proto, že čeština je prostě těžší, než francouzština, ale dnes mi došlo, že manžel používá významově nadřazená slova (např. veškeré druhy pečiva je pro něj pain=chléb, kdežto já používám přesnější označení - rohlík, houska, chleba, .... Náramek je pro mne náramek, korále korále a řetízek řetízek. Pro něj je všechno bijoux=bižuterie). Je to u vás stejné?
|
usatamys | 152860 |
21.12.2016 11:11:57
Idiot a tyrán může být kdokoliv bez rozdílu barvy pasu, jestli je tam namalováno dvouhlavé kuře nebo tři kočičky s korunou.
Pokud je to těžký člověk, nech ho prostě být a nedělej si předsudky. Nějakou opatrnost určitě zachovávej, to bych i chápala, ale po tak blbé zkušenosti je jasný, že i když se objeví někdo opravdu hodný, ale bude jevit i maličké náznaky toho ex, tak to zavrhneš. Mluvím z vlastní zkušenosti. |
Kalamity YANKA | 95278 |
![]() |
5.6.2016 21:13:19
No ale hlavní je, že dcera je češka jako poleno tak se nemůže vymlouvat, že nerozumí
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kalamity YANKA | 95278 |
![]() |
5.6.2016 21:11:21
Je to vtipný, ale cizinci bych to s úsměvem odpustila
![]() ![]() Já každej, komu jsme to vyprávěli prskli smíchy... Rádi používáme koření, které se jmenuje "7 pepřů" a je to opravdu směsice 7 druhů pepřů v jednom pytlíčku. Koření došlo a povídám Stáně "dojdi prosím tě koupit těch 7 pepřů, jak vždycky dáváme, došlo.... a protože jsem neměla drobné, dostala 100,-Kč... Přinesla sedm pytlíků černého celého pepře. Prej jí to bylo divný "na co tolik"...ale že jsme jí vysvětlovali kde ho v regále přibližně najde ...si vůůůůůbec nepamatovala. Chvilku jsme přemýšlela, jestli je zralá na léčení ona nebo už já ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tante Bante | 147015 |
![]() |
4.6.2016 13:31:28
Jj. Náš tatínek zase říká ramínkům na šaty "věšák" a sklenici "flaška". Pořád.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.