Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Mariana +2 | 135342 |
25.3.2018 23:43:38
Kokes já to dělám tak, že prostě do toho vstoupím a řeknu jak to bude. Moje dítě, moje povely. A někdy ještě dřív než babi otevře pusu.
Je tedy fakt že já jsem "až" vnučka, tudíž ta pozice je snažší. Vím že v té bližší vazbě, tedy vůči matce je to mnohem těžší. S mojí mámou umí babička zametat slušně, ale na mně si tolik nedovolí. Tedy ne že by to nezkoušela, už v dětství. ale zas já měla dost bouřlivou a vymezovací pubertu a ty hranice jsem nastavila dost už tehdy. Ale soucítím, chce to hodně asertivity se tomuhle bránit. A asi bude nutné to učit i syna. |
Pam-pela | 97353 |
25.3.2018 23:26:34
Te´d čtu ještě kousek zezadu...nojo...přerovnaná komoda by mi vůbec nevadila, kdyby nám tu chtěl někdo poklízet a přerovnávat, budu ráda. Slunce a ATB by mi vadily.
Takhle to zní děsivě...a boj o to, která má pravdu v tom asi bude...maminka si asi ani ve stáří nepřestala hrát na dokonalou matku ... Doufám, že já to děckám nedělám , teda snažím se svoje tendence si občas uvědomit, a pokud mám občas pocit, že se potřebuju vyjádřit, zkouším to tak nějak ne-razantně, ale v nějaký úvaze...a co si to takhle hlídám, myslím, že je vůbec neštvu. Štvu jen nejmladšího, co se nehodlá normálně hýbnout od PC., a to bývám občas razantní dost. |
Pam-pela | 97353 |
25.3.2018 23:21:05
Tvojí mamce je 77, už ji těžko předěláš.
Chápu, že dokáže naštvat, něco pokazit, ale hračku koupila, splnila přání , tak zas tak špatná babi nebude. Má svou vlastní nějakou představu...když tu kolikrát čtu, jak tu mají někteří problémy s rodičema s fakt psychickými problémy a demencí... A já už dlouho rodiče nemám, občas bych je brala i s těma jejich chybama, mamka mi někdy hodně chybí. |
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
25.3.2018 22:59:58
Fren, my takhle děláme oslavy běžně, oslavujeme to obvykle na několikrát - jednou s jedněmi prarodiči a dohodneme se, jestli se sejdeme u nás, nebo u nich...něco z jídla udělá ta strana, u které je oslava, něco donese ta druhá...pak to jiný den slavíme třeba s mojí mamkou, bráchou a neteřemi a do třetice s nějakými kamarády apod...nemáme rádi velké sešlosti, kde je nás moc najednou...slavíme takhle všechny narozeniny, nejen synovy...
|
kokesbobes | 130816 |
25.3.2018 21:53:16
To bylo. Ale taky jsem koukala, co se děje.
Prostě spolu bojujeme celý život. Jsou lepší období a horší. Teď zase bude klid a příště se pokusím být lépe připravená a zareagovat dobře. A syn taky. Díky všem. |
jentakj | 147688 |
25.3.2018 21:41:46
Kokes - to bych vstřícná nebyla, tohle by si skutečně dovolila jen jednou, protože nad tím bych oko nezamhouřila - to si nesmí u mne doma nikdo dovolit. zrovna tak když řeknu, že mé dítě nepůjde ven, tak nepůjde - akorát musíš být připravená na to, že prostě nebude hlídat.
|
jentakj | 147688 |
25.3.2018 21:40:23
Kokes - tchýni manžel vysvětluje pračku a MT každý týden. To je něco jiného.
|
kokesbobes | 130816 |
25.3.2018 21:34:50
To pravda ne. Ale když hlídala kdysi prcka u mě v bytě, x krát převěsila prádlo na sušáku a přerovnala malýmu komodu s oblečením. Podle jejího vkusu.
Nebo s ním vyrazila na procházku kolem domu, když měl ATB a zákaz na sluníčko. |
kokesbobes | 130816 |
25.3.2018 21:33:16
I to je možný.
Rozdíl je v tom, že pokud chce pomoct vybrat, objednat něco... udělám. Neřeším, co a jak mění ve svým - bráchově bytě. Jak a jestli má uklizeno, co má v lednici. Chce 5x vysvětlit obsluhu pračky, ok. Zeptám se jí n zdravotní stav, jestli něco nepotřebuje. Ale nechávám ji samostatně fungovat a žít, dokud je toho schopná. Pokud budu jen kývat a pouštět uchem, uslyším o jedné věci několikrát, pokud nebude po jejím, a to prostě nechci. |
jentakj | 147688 |
25.3.2018 21:30:57
Senedro - jak koná? Přece nepůjde a nesundá žaluzie a nenandá záclony - např.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.