Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
dryjáda | 118607 |
6.8.2016 21:56:26
No za mě nereálné. Předpokládám, že si budeš dodělávat VŠ jako zdravotní sestřička. Neužiješ si dítě v jeho nejútlejším věku, budeš vyčerpaná. Být tebou, zkusila bych nejprve jednu věc a to začít pracovat na plný úvazek a dala dítě do školky. Podle toho, jak bych to zvládala, bych se rozhodovala dál. U nás byl nástup do mého zaměstnání pro mě nejhorší období života s dětmi, samé extrémní nemoci, imunita v háji.No nedovedu si to představit.
|
:-) zaregistrovaná | 133043 |
6.8.2016 21:50:51
Jo, holka, studuju, začala jsem při MD, dům hotový, aspoň v takovém stavu, že se za hotový dá považovat, protože dům není hotový nikdy, nepracuju, aspoň ne v nějakém pracovním poměru, ale musím splnit několik set hodin praxe, jedno relativně pohodové dítě s troškou náročnější rehabilitace, na pár hodin denně školkové, manžel funkční, schopný obstarat domácnost, maximálně mi pomáhající, takže se mnou učí, zkouší mě, když šlo o to nadrtit se přes 400 definic, částečně v latině například, fandí mi, ale je to hodně náročné. Je období, kdy vaří vedlejší hospoda, rodina si dělá ze mě legraci, že mám "zase před zkouškami", obdobným tónem, jako se komentuje premenstruační syndrom, prázdniny vlastně neznám, protože musím dostudovat hodně literatury, a na to padnou právě ty prázdniny. Dneska jsem obstarala domácnost, tak nějak normálně, zahradu, tak nějak normálně, a teď se jdu podívat na další otázku ke zkoušce, co jsem nestihla. Je to hodně náročné. Baví mě to, nelituju toho, chci tu práci pak dělat, ale je to hodně velká a vlastně nikdy nekončící dřina. A to jsem systematický typ, umím si práci rozvrhnout, nenechávám nic na poslední chvíli, snažím se jít na zkoušky v předtermínu, zvyklá soustavně pracovat i z domova. Někteří moji kolegové skončili v práci, aby mohli školu dodělat, další co zkouškové přemýšlí, že s tím seknou, další si odkládají zkoušky na později, nestíhají. Se školou jsem spokojená a jsem ráda, že jsem se do toho dala, ale za jiných podmínek je to nezvládnutelné.
|
Ruzova sklizen | 150909 |
6.8.2016 17:32:46
Dekuji za komentare. Baracek si stavime sami, uz tedy stoji a chybi nam dodelat interier v podkrovi a pote zahrada a ploty, coz do pristiho roku stihneme. Dite zatim neni stonaci, na hlidani uz byl parkrat u babicek i pres noc a v pohode zvladal on i babicky. Studium - praxi lze na pracovisti, je to na dva dny v tydnu, diky smenam toto lze. Diky titulu mohu vykonavat vedouci funkci, ranni smeny a taky lepsi penize. Takze jsem blazen a bude to zahul
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
6.8.2016 16:03:19
večery jsou v současné době jediný čas, kdy jsme jako rodina pohromadě. v 8 hodin děti chodily spát, když byly malý :) - to jsme pak měli večery "volné".
|
Diva.Bara | 37553 |
6.8.2016 15:50:20
já jsem celou dobu studia a většinu mateřské pracovala, teď dodělávám při plném úvazku. jde to těžko, nejedu na ačka, teď hlavně potřebuju dostudovat kvůli zaměstnání. 10 měs je u nás chaos, který dávám během dovolené o prázdninách dohromady, podmínkou je, že musím mít vše připravené na šk. rok, rekonstrukce apod během šk. roku nepadají do úvahy apod. chce to více plánovat - jak zařídit hlídání, muž musí v práci včas nahlásit směny apod. ale jde to. večery jsou moje, ty byly vždy - resp moje a manžela, děti v 8 večer už nevidím, máme to tak od malička. manžel mívá většinou odpolední směny, nyní kvůli nemocnému synovi, takže volné večery trávím studiem.
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
6.8.2016 13:52:40
při mateřské se to dá, já končila školu těhotná s druhým dítětem, ale chodit při tom do práce, tak to by na mne bylo fakt moc. navíc bych měla pocit, že dítě zanedbávám. ale každej jsme jinej.
|
Diva.Bara | 37553 |
6.8.2016 12:13:31
mě to hodně vytáhlo z takové té rutiny na mateřské, začala jsem studovat, když byl nejmladší rok. motovaci jsem měla a té jsem se držela, když bylo nejhůř. fyzicky jsem odrovnaná, fakt unavená na konci semestru, ale psychicky je to dobré. pamatuju si, když jsem začala do školy jezdit, jak mi bylo dobře, být jeden den bez dětí, bez možnosti zasáhnout, s tím, že se musí postarat manžel. bez spolupracujícího manžela by to možné nebylo. ale i pro něj to bylo dobré, musel se naučit si poradit ohl dětí se vším. já se na to i těšila - věděla jsem, že 2 dny v měsíci neřeším svačiny, odvoz dětí, maximálně vyřeším po telefonu, kde má dítě uložené punčocháče.
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
6.8.2016 11:55:17
taky záleží, co budeš studovat - jak je to konkrétní studium náročné. já bych teda do takové kombinace nešla.
|
46XX | 132102 |
6.8.2016 11:26:04
Mela jsem to podobne....studium me velmi bavilo, hodne mi to dalo, ale i vzalo. Zdravotne jsem se davala dokupy nasledne dlouho.
|
Diva.Bara | 37553 |
6.8.2016 10:57:15
Studuju se 4 dětmi, dacse to, ale je to Drina.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.